Kristina

Kristina Fägerskiöld arbetar som hållbarhetsstrateg på inköpsenheten på stadsledningsförvaltningen.

Vad gör en hållbarhetsstrateg?

– Jag säkerställer att vi ställer bra hållbarhetskrav på de produkter och tjänster som staden köper in. Det kan vara allt från stora entreprenader till leksaker och toalettpapper. En annan viktig del är att göra uppföljningar under avtalstiden så att staden verkligen får det vi har kravställt.

Vilken utbildning kan man gå för att jobba med det du gör?

– Jag är civilingenjör och har läst ekosystemteknik vid LTH med inriktning mot energi- och miljöteknik.

Varför valde du det här yrket?

– Jag har tidigare arbetat på leverantörssidan hos ett stort byggföretag. Jag kände redan då att det skulle vara intressant att arbeta på beställarsidan och få möjlighet att ställa bra och långsiktiga hållbarhetskrav. Det är nyttigt att ha en bra kunskap om båda sidors möjligheter och svårigheter, det skapar en god förståelse för alla parter.

Hur har din yrkesresa sett ut?

– Jag har tidigare arbetat för  både energibolag och byggbolag innan jag  började på inköpsenheten i Helsingborg. Som civilingenjör inom energi- och miljöteknik upplever jag att det finns många spännande företag och områden att arbeta inom. Både den privata och offentliga sidan har hållbarhetsfrågor högt upp på agendan och det känns därför som att arbetsmarknaden är väldigt ljus.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är variationen i mitt arbete som är det bästa. Jag lär mig dagligen nya och intressanta saker inom olika områden. Vill du bli allmänbildad är detta jobbet för dig!

Vad har du för utmaningar?

– En utmaning är att följa med i den snabba teknikutveckling som sker. Det utvecklas ständigt nya miljösmarta produkter och tjänster och det är viktigt att vara intresserad av vad som händer i vår omvärld.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.