Familjecentralen Alfahuset

Välkommen till Familjecentralen Alfahuset på Adolfsberg, mötesplatsen för blivande föräldrar och för dig som är hemma med ditt barn. Här arbetar barnmorska, BVC-sköterska, förskollärare och socialrådgivare tillsammans. Vi erbjuder dig som förälder och ditt barn hälsovård, rådgivning och gemenskap med andra.

På Alfahuset har vi föräldra- och barngrupper. Vid dessa tillfällen pratar vi om hälsa, utveckling samt föräldrarollen från graviditeten och fram till 6-års ålder. För dig som behöver lära det svenska språket har vi undervisning för dig som är föräldraledig. Vi har också ett nära samarbete med förskolorna i området och med Centrumläkarna som finns i samma lokaler som oss.

Behöver du prata med någon?

På Alfahuset erbjuder vi servicesamtal med vår socialrådgivare. Du kanske är i en kris i livet och behöver någon att prata med? Vill du bolla små och stora bekymmer som rör föräldraskapet? Små problem blir lätt stora och vi vill att det ska vara lätt att få hjälp i tid. Du är välkommen att boka en tid hos vår socialrådgivare.

Barnmorska

Du är välkommen att boka tid hos vår barnmorska vid graviditet, behov eller rådfrågning kring preventivmedel samt för gynekologisk hälsokontroll.

Tematräffar

Hit är du välkommen tisdagar med barn mellan 0-12 månader och torsdagar, alla åldrar. Varje tillfälle innehåller olika teman kring barnets första år, sådant som du som förälder kan ha nytta av. Teman är prat kring den första tiden hemma, amning, mat, sömn, säkerhet, syskon, spädbarnsmassage och mycket mer. Du som förälder får möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra föräldrar.