Våra aktiviteter

På Familjecentralen Högaborg hittar du aktiviteter som Öppen förskola, Babykul, Babycafé, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, Svenska för föräldralediga och föräldrautbildning i trygghetscirkeln.

Öppen förskola

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i ålder 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra familjer.

Här får ditt barn tillsammans med dig tillfälle att vara i sammanhang med barn i en större grupp, vilket skapar en trygghet inför förskolestarten.

Vi har drop in öppen förskola under vecka 40 + vecka 41.
Vi öppnar ”upp” på Måndag den 4 oktober klockan 13.00 – 14.15 + 14.30-16.00

Öppna förskolans öppettider

Måndagar klockan 09:45-12:00 För familjer och barn 0-6 år Följ oss på instagram för vidare information. Klockan 13.00-14.15 + 14.30-16.00 för familjer och barn 0-6 år

Tisdagar klockan 13:00-16:00 Vi träffas utomhus på Viskängens lekplats. För familjer och barn 0-6 år. Följ oss på instagram för vidare information.

Torsdagar Vi träffas utomhus. Följ oss på instagram för vidare information.

Fredagar klockan 09:00-12:00 för familjer och barn 0–6 år. Vi träffas utomhus, på ”tut-tuts” lekplats på Buntmakaregatan. Följ oss på instagram för vidare information.

Babykul för familjer och barn 0-18 månader

info Onsdagar klockan 13:00-14:00 och 14.15-15.30
Torsdagar klockan 09:00-10:15 och 10:30-12:00
Följ oss på instagram för vidare information.

Vårt Babykul är en mötesplats och öppen förskola för alla små besökare 0-18 månader och deras föräldrar. Här finns det möjlighet att lära känna andra familjer som har små barn hemma.

Se aktiviteter på vårt instagramkonto.

Det är skönt att få träffa andra vuxna när jag är mammaledig och det är kul för barnen att få leka med andra barn. Dessutom känner man sig välkommen och personalen är jättetrevlig.

Lottie, mamma till Tova 11 månader

Babycafé för familjer och barn 0-12 månader

info Tisdagar klockan 9-12 för familjer och barn 0-12 månader. Tema klockan 10.00 och erbjudande om en sångstund. Följ oss på instagram för vidare information.

Vårt babycafé är en mötesplats för alla små besökare 0-12 månader och deras föräldrar. Här finns det möjlighet att lära känna andra familjer som har små barn hemma. Varje vecka samtalar vi kring olika ämnen som t ex mat, sömn, säkerhet att få syskon och mycket mer. Vi avslutar alltid med en sångstund.

På babycafét samarbetar våra olika yrkesgrupper, barnmorska, BHV-sköterska, socialrådgivare och förskollärare. Amal, vår modersmålspedagog, finns också alltid med på dessa träffar. Temakalender för babycaféet:

21/9 – Vi får besök av Anna, logoped från logopedmottagningen som pratar om ”Det lilla barnets språkutveckling”

28/9 – Vi får besök av Apoteket som tillsammans med vårt BHV Malin och Eva om ”Infektioner/egenvård ”

5/10 – Förskolläraren Annette tipsar om ”Rim och ramsor”

12/10 – Vi får besök av Sara från folktandvården

19/10 – Vår social rådgivare Marika pratar om ”Trots, vad är det och vad innebär det”

26/10 – Eva och Malin från BHV pratar om  ”barn och sömn”

2/11 – Förskolläraren Annette pratar om  ”boken och vikten av att läsa för det lilla barnet”

9/11 – Får vi besök av sjukgymnasten, Josefin som pratar om ”den viktiga Bäckenbottenträningen”

16/11 – Förskolläraren Annette tillsammans med social rådgivare Marika pratar om ”Barnkonvention-barnets rätt, vad innebär den?”

23/11 – Vår social rådgivare Marika tillsammans med Eva/Malin BHV pratar om ”skärmtid för små barn”

30/11 – Eva och Kristina från BHV pratar om ”Massage-ger oss lite tips”

7/12 – Vår social rådgivare Marika tillsammans med förskolläraren Annette pratar om ”Stopp min kropp-barns integritet”

14/12 – Vår Barnmorska Johanna tillsammans med socialrådgivare Marika pratar om ”Alkohol och tobak”

21/12 – Avslut för terminen med en Julfest

Här får våra barn stimulans och vi får lära oss nya saker.

Ruaa, mamma till Elias och Aya

Svenska för föräldralediga

info Här har du möjlighet att lära dig svenska medan du är föräldraledig. Är du nyfiken på att läsa svenska när du är föräldraledig? Kom med ett barn under två år, så finns det en barnskötare som tittar till ditt barn under tiden ni läser svenska.
Kom till Familjecentralen Högaborg, Måndagar med start den 11 oktober klockan 08:00-09.30. Frågor, kan ni kontakta Ninna Pålsson, ninna.palsson@helsingborg.se

Här har du möjlighet att lära dig svenska medan du är föräldraledig. Dock sker för närvarande all undervisning digitalt. Är du nyfiken på att läsa svenska när du är föräldraledig? Hör av dig till Ninna Pålsson, ninna.palsson@helsingborg.se

Här får vi möjlighet att lära oss svenska.

Raghad, mamma till Zeinab

Socialrådgivare

Måndag-fredag 07:30-16:30

Ibland kan du som förälder behöva någon att prata med kring ditt föräldraskap. Då kan du vända dig till vår socialrådgivare. Vi kan träffas enskilt upp till 10 gånger och det sker ingen journalföring av samtalen som är kostnadsfria. Om det visar sig att du behöver ytterligare stöd så hjälper vi dig att hitta det du behöver. Vår socialrådgivare möter du även i BVC föräldragrupp, Öppna förskolan eller om du väljer att gå föräldrautbildningen Trygghetscirkeln.

Kontaktperson

Marika Jannerfjord
0706 67 79 29, marika.jannerfjord@helsingborg.se

BVC

Måndag-fredag 07:30-16:00

Till oss är alla välkomna!

Vi följer ditt barns hälsa och utveckling i åldrarna 0-6 år. Vi erbjuder stöd och information om amning, kost, sömn, utveckling, vaccinationer, egenvård och barnsäkerhet.

Eva eller Malin erbjuder alla nyfödda barn hembesök. Vi tar kontakt med dig några dagar efter hemkomsten från BB. Har du frågor innan vi har hört av oss, är du välkommen att ringa oss.

Helsingborgs Barnavårdscentral och vår BVC-filial på Helsingborgs Familjecentral, Högaborg, tar inte emot sjuka barn, men du är välkomna att ringa oss för rådgivning, alternativt vänd dig till din vårdcentral eller ringa 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Barnmorskemottagning

Måndag-fredag 07:30-16:00

Till oss är alla välkomna!

Helsingborgs barnmorskemottagning erbjuder Växa tryggt – ett utökat hembesöksprogram, till våra familjer som väntar sitt första barn. I programmet ingår det sex hembesök och första gången är det din barnmorska och din BHV sköterska som kommer hem till er. För mer information prata med din barnmorska. Våra barnmorskor har genomgått HBTQ utbildning via RFSL

Det är viktigt för oss att du får ett personligt och varmt bemötande av Johanna N och Johanna R. Vårt mål är att du ska känna dig trygg hos oss.

Vi erbjuder dig

  • Graviditetsövervakning/mödrahälsovård
  • Preventivmedelsrådgivning
  • Prekonceptionell rådgivning
  • Provtagning gällande sexuellt överförbara sjukdomar (STI)
  • Gynekologisk cellprovskontroll
  • Byte av prolapsring

Vi finns här för dig, varmt välkommen!

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?