Våra aktiviteter

På Familjecentralen Högaborg hittar du aktiviteter som Öppen förskola, Babykul, Babycafé, Svenska för föräldralediga, BVC och Socialrådgivare.

Öppen förskola

Vår öppna förskola är en mötesplats för alla familjer med barn i ålder 0-6 år. Här har du som förälder möjlighet att lära känna och byta erfarenheter med andra familjer.

På öppna förskolan kan du och ditt barn tillsammans skapa i ateljén, leka i vår fina lokal, delta i sång och sagostund och följa med på olika studiebesök och utflykter.

Här får ditt barn tillsammans med dig tillfälle att vara i sammanhang med barn i en större grupp, vilket skapar en trygghet inför förskolestarten.

Hit kan man komma och gå som man vill under öppettiden, ingen anmälan behövs och det är kostnadsfritt. Fika erbjuds till ett lågt pris.

Se aktiviteter under terminsplanering eller på vår Facebooksida

Öppna förskolans öppettider

Måndagar STÄNGT
Tisdagar, onsdagar, torsdagar 13-16
Fredagar 9-12

Sommartider

V26 öppet torsdag 27 juni 9-12 för alla åldrar, alla professioner på plats, Barnavårdscentral, social rådgivare och öppen förskola.

V27–28 stängt.

V29–V30 öppet tisdag 16 juli och 23 juli, onsdag 17 juli och 24 juli 9-12 för alla åldrar, endast öppen förskola , torsdag 9-12 för alla åldrar, alla professioner på plats, Barnavårdscentral, social rådgivare och öppen förskola.

V31-V33 öppet torsdag 1, 8 och 15 augusti, 9-12 för alla åldrar, alla professioner på plats, Barnavårdscentral, social rådgivare och öppen förskola.

På fredagar har öppna förskolan uteaktivitet. Då går vi iväg klockan 9 för att besöka olika platser i vår stad. Vid väldigt dåligt väder stannar vi på öppna förskolan. Läs mer om uteaktiviteten under terminsplanering.

Babykul

Torsdagar 9-12

Vårt Babykul är en mötesplats och öppen förskola för alla små besökare 0-18 månader och deras föräldrar. Här finns det möjlighet att lära känna andra familjer som har små barn hemma.

Varje vecka erbjuder vi spännande aktiviteter för våra minsta. Det kan vara vattenplask, utforska färg och göra hand och fotavtryck. Ibland går vi iväg på studiebesök till olika kulturella platser i vår stad. Varje tillfälle avslutar vi med en sång eller sagostund

Hit kan man komma och gå som man vill under öppettiden, ingen anmälan behövs om det inte nämns i vårt Babykul program. Fika erbjuds till ett lågt pris.

Se aktiviteter under terminsplanering eller på vår Facebooksida

Det är skönt att få träffa andra vuxna när jag är mammaledig och det är kul för barnen att få leka med andra barn. Dessutom känner man sig välkommen och personalen är jättetrevlig.

Lottie, mamma till Tova 11 månader

Babycafé

Tisdagar 9-12
(Temaprat 10-11)

Vårt babycafé är en mötesplats för alla små besökare 0-12 månader och deras föräldrar. Här finns det möjlighet att lära känna andra familjer som har små barn hemma. Varje vecka samtalar vi kring olika ämnen som t ex mat, sömn, säkerhet att få syskon och mycket mer. Vi avslutar alltid med en sångstund.

På babycafét samarbetar våra olika yrkesgrupper, BVC sköterska, socialrådgivare och förskollärare. Amal, vår arabisktalande pedagog, finns också alltid med på dessa träffar.

Ingen anmälan behövs om det inte nämns i vårt Babycafé program. Fika erbjuds till ett lågt pris. För aktuellt program, se under terminsplanering eller på vår Facebooksida.

Här får våra barn stimulans och vi får lära oss nya saker.

Ruaa, mamma till Elias och Aya

Svenska för föräldralediga

Måndagar 13-14.30
Tisdagar 8:15–9:45
Torsdag 8:15-9:45

Här har du möjlighet att lära dig svenska medan du är föräldraledig. Undervisningen sker i liten grupp tillsammans med utbildade lärare från Komvux Kärnan. Du får gärna ta med dig ett barn i ålder 0-2 år. Det finns alltid en barnskötare på plats för att se till ditt barn under tiden ni studerar. Ingen föranmälan behövs.

Kontaktperson: Åsa Perett, telefon 073-572 01 75

Här får vi möjlighet att lära oss svenska.

Raghad, mamma till Zeinab

Socialrådgivare

Tisdagar och torsdagar.

Ibland kan du som förälder behöva någon att prata med kring ditt föräldraskap. Då kan du vända dig till vår socialrådgivare. Vi kan träffas enskilt upp till 10 gånger och det sker ingen journalföring av samtalen som är kostnadsfria. Om det visar sig att du behöver ytterligare stöd så hjälper vi dig att hitta det du behöver. Vår socialrådgivare möter du även i BVC föräldragrupp, Öppna förskolan eller om du väljer att gå föräldrautbildningen Trygghetscirkeln.

BVC

Måndag – torsdag 8-16
Fredagar 8-12.30

Vårt BVC stödjer dig i föräldraskapet när ditt barn är 0-6 år. Besöken på BVC följer det nationella barnhälsovårdprogrammet. Här följer våra BVC sköterskor ditt barns hälsa och utveckling. Vi erbjuder rådgivning och information både individuellt och i grupp (se vårt Babycafé).