Så kan skolskjutsen se ut

Det finns olika sätt att resa till och från skolan för dig som har rätt till skolskjuts: skolbiljett (skolkort/busskort) för resa med kollektivtrafiken, skolskjuts med skolbuss med fastlagda turer samt anpassad skolskjuts, för elever med särskilda behov. Skolbiljetten skickas automatiskt till elever i årskurs 4 till 9, men du måste ansöka om skolbiljett för elev i förskoleklass samt årskurs 1 till 3.

Flytta din biljett från reskort till appen

Du som har ett mobilt Bank-ID kan sedan slutet av oktober 2023 flytta din skolbiljett till Skånetrafikens app om du vill. Med biljetten i appen slipper du strul med borttappade kort, får möjlighet att söka resa och få trafikinformation på en och samma plats.

På Skånetrafikens webbplats finns information om hur du flyttar din biljett.

Tre typer av skolskjuts

Om du har rätt till skolskjuts och det finns kollektivtrafik i närheten av där du bor får eleven en skolbiljett (skolkort) för att ta sig till och från skolan. Det är den vanligaste formen av skolskjuts.

Om det inte finns kollektivtrafik i närheten och eleven går på sin närskola får eleven istället åka skolbuss, som hämtar och lämnar på särskilda hållplatser.

Om du har särskilda skäl för annan typ av transport, kan du ha rätt till anpassad skolskjuts (tidigars särskild skolskjuts).

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.