Trygghet och trivsel

En sak som alla föräldrar är oroliga för är mobbning. Säkert också du. Inom Helsingborgs stads skolor har vi nolltolerans mot mobbning.

Helsingborgs stads skolor består av drygt 80 förskolor, 35 grundskolor och sju gymnasieskolor. Inom grundskolan och gymnasieskolan erbjuder vi även anpassad skola. Hos oss kan du gå i skolan hela vägen – från förskolan till studenten. Detta är vi ensamma om Helsingborg. Du kan dessutom alltid räkna med oss. Vi kommer alltid att finnas.

Vi har nolltolerans mot att inte trivas

Ditt barn ska trivas i skolan. Det ska känna sig tryggt tillsammans med oss och med sina kompisar och pedagoger. Hos oss är det en självklarhet. Dessutom är det en förutsättning för lärandet.

Att ditt barn inte får vara med och leka, inte får kompisar eller ännu värre saker, är något vi aldrig finner oss i. Helsingborgs stads skolor har nolltolerans mot mobbning. Varje dag ser vi hur ditt barn mår. Det gäller för alla oss som arbetar i våra skolor. Upptäcker vi att något inte står rätt till så åtgärdar vi det. Det har vi rutiner och metoder för. Och vi kontaktar naturligtvis dig som förälder.

Så arbetar vi för att motverka mobbning

Helsingborg stads skolor arbetar ständigt för att skapa trygga miljöer. Alla våra förskolor och skolor har en likabehandlingsplan, där varje förskola och skola berättar vad de gör för att deras barn och elever inte ska bli kränkta eller illa behandlade.

Individuell utvecklingsplan ger trygghet för ditt barns utveckling

Hos oss har varje barn en individuell utvecklingsplan, en IUP. Modellen för IUP är densamma för alla Helsingborgs stads skolor. Syftet med utvecklingsplanen är att vi ska kunna följa alla barn under hela skoltiden hos oss. När ditt barn börjar grundskolan, eller byter skola inom de kommunala skolorna, följer planen enkelt med. Och du som förälder känner igen dig oavsett vilken skola ditt barn går på eller byter till. Det är också en trygghet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.