Sms från Helsingborgs stad

Sms-utskick är ett av flera kommunikationsverktyg som vi använder för att informera dig som invånare om vad som händer i staden. Vi har till exempel även webbplatser, sociala medier, digitala skärmar, tryckt material, medarbetare som informera och säkert många fler. När vi vill rikta vår kommunikation mot ett specifikt område kan vi ibland använda oss av sms.

Ett vanligt exempel på när vi väljer att göra sms-utskick är när vi ska bygga om en gata som innebär att vi behöver stänga av för trafik. Då skickar vi till dig som bor i området baserat på vilket telefonnummer som är registrerat på adressen.

Det är väldigt sällan som kommunen skickar ut ett meddelande till alla som bor i Helsingborg. Det skulle i så fall vara i en situation som påverkar väldigt många och där kommunen behöver nå ut med information snabbt.

Om du inte har fått något sms av kommunen så kan det bero på två saker:

  • Vi skickar bara sms om det berör dig. Om det inte har skett något större arbete i ditt område så har vi inte skickat något meddelande till dig.
  • Ditt telefonnummer är inte offentligt eller registrerat på någon adress. Det kan även vara ett nummer kopplat till ett kontantkort.

Registrera dig för sms från Helsingborgs stad

Om du vill vara säker på att få meddelanden från Helsingborgs stad när det händer något i din omgivning som du kan påverkas av, kan du själv registrera ditt nummer på sms-leverantörens webbplats.

Registrera ett telefonnummer på SMS-Service

Vill du inte ha några sms från Helsingborgs stad?

Om du inte vill ha sms från Helsingborgs stad kan du skicka ett mejl till Helsingborg kontaktcenter: kontaktcenter@helsingborg se.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.