Vi lanserar Ungdomsappen – en innovativ plattform för unga i Helsingborg

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Ungdomsappen är Fritid Helsingborgs satsning som ska ge unga i Helsingborg tillgång till evenemang och aktiviteter i Ung Fritids verksamheter. Appen lanseras den 20 januari och ger ungdomar möjlighet att delta i stadens aktiviteter på ett enkelt, roligt och tryggt sätt.

Ungdomsappen är den perfekta följeslagaren för unga helsingborgare. Appen är en satsning från Fritid Helsingborg vars syfte är att skapa en digital mötesplats och aktivitetsportal för ungdomar i staden. I appen kan unga ansluta sig till Ung Fritids verksamheter; fritidsgårdar, mötesplatser och aktivitetshus, för att ta del av aktiviteter och evenemang, chatta med fritidsledare, få möjlighet att vara med och påverka verksamheterna samt få tips på aktiviteter baserat på sina intressen.

– Vi på Ung Fritid är stolta över att ha anslutit oss till Ungdomsappen. Det gör att vi når ut med vår verksamhet till ungdomar på ett tydligare sätt, där vi också kan erbjuda en plattform där ungdomar får möjlighet att vara delaktiga och påverka Ung Fritids verksamhet, säger Cecilia Pihl, enhetschef Ung Fritid.

Trygghetsfördelar med appen

För vårdnadshavare underlättar appen godkännandet av ungdomarnas deltagande i resor och evenemang genom BankID eller ett formulär, och ökar samtidigt tryggheten för våra ungdomar i Helsingborg. Det går att använda appen utan BankID.

– Appen är otroligt värdefull på våra mötesplatser, fritidsgårdar och aktivitetshus. Genom den får vi snabb tillgång till vårdnadshavares kontaktuppgifter – en avgörande funktion, särskilt vid akuta situationer som till exempel en evakuering på grund av brand. Dessutom möjliggör den att vi kan följa ungdomarnas närvaro hos oss i realtid, vilket säkerställer deras trygghet, förklarar Cecilia Pihl.

Appen släpps i januari och i februari går flytten

Från och med sportlovets start, vecka 8 2024, flyttar Ung Fritids aktiviteter in i Ungdomsappen. Bokning av aktiviteter kommer i huvudsak ske genom appen, med undantag för vissa aktiviteter som kommer att fortsätta att publiceras i Aktivitetskalendern på helsingborg.se.

Så laddar du ner och använder appen

För att använda Ungdomsappen måste alla ungdomar under 18 år få hjälp av sina vårdnadshavare för att registrera sig via mobilt BankID eller ett formulär som finns i appen. Appen är tillgänglig på både App Store och Google Play. Appen är gratis.

Under lanseringsperioden kommer Ung Fritid erbjuda hjälp och utbildning om hur appen fungerar. Ungdomarna kan ta med sin telefon till närmsta fritidsgård och få vägledning av en fritidsledare som hjälper till att komma i gång.

Helsingborg stad tillsammans med Ungdomsappen

Ungdomsappen är hela Sveriges ungdomsapp, och används av flera andra kommuner för att skapa trygghet, delaktighet och en meningsfull fritid. Läs mer om utvecklarna bakom Ungdomsappen på Ungdomsappens webbplats.

För mer information

Läs mer om Ungdomsappen på helsingborg.se/ungdomsappen

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.