Anhörigvårdarkort


En anhörigvårdare är en person som vårdar, sköter om eller ger stöd till en närstående som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Ett anhörigvårdarkort är ett kort som den anhöriga har i sin plånbok eller ficka. På det står kontaktuppgifter till personer som ska kontaktas om den anhöriga råkar ut för sjukdom eller olyckshändelse.

Det kan vara att den anhöriga själv visar kortet eller så hittar till exempel polis eller personal från räddningstjänsten det. Syftet med kortet är att deras närstående där hemma ska få hjälp om den anhöriga till exempel läggs in på lasarettet eller annat som skulle betyda att den närstående blir utan hjälp av sin anhöriga.

Du kan kontakta Helsingborg kontaktcenter på telefon 042-10 50 00 om du vill beställa ett anhörigvårdarkort. Du kan också beställa kortet via formuläret nedan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.