Kontaktperson, kontaktfamilj

Som kontaktfamilj eller kontaktperson kan du hjälpa ett barn, en ungdom eller en vuxen som behöver lite extra stöd eller stimulans. 

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller en ungdom i ditt hem en eller ett par helger i månaden, eller enligt överenskommelse med barnets föräldrar.

Som kontaktperson träffar du en ungdom eller vuxen som behöver ett större nätverk. Ni träffas ett par gånger i veckan och gör något tillsammans.

Vem kan bli kontaktperson eller kontaktfamilj?

Du kan vara gift, sambo eller ensamstående. Du kan bo i stan eller på landet. Det viktiga är att du lever under stabila förhållanden, har intresse för andra människor och förmåga att samarbeta.

På familjehemsenheten kan du som kontaktperson eller kontaktfamilj få stöd i form av utbildning och handledning.

Så blir du kontaktperson eller kontaktfamilj

Du kan ansöka om att bli kontaktperson eller kontaktfamilj genom att fylla i en intresseanmälan. Du kan även ringa eller skicka ett meddelande direkt till någon av rekryterarna (se kontaktruta) för att få mer information.

Vad händer sedan?

När du anmält ditt intresse gör vi en mindre utredning och ett hembesök. Om du får uppdraget som kontaktperson eller kontaktfamilj får du ersättning enligt Sveriges kommuner och regioner. Observera att vi i Helsingborg räknar en helg (fredag-söndag) med kontaktfamilj som två dygn.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?