Kontaktperson, kontaktfamilj

Som kontaktfamilj eller kontaktperson kan du hjälpa ett barn, en ungdom eller en vuxen som behöver lite extra stöd eller stimulans. 

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller en ungdom i ditt hem en eller ett par helger i månaden, eller enligt överenskommelse med barnets föräldrar.

Som kontaktperson träffar du en ungdom eller vuxen som behöver ett större nätverk. Ni träffas ett par gånger i veckan och gör något tillsammans.

Vem kan bli kontaktperson eller kontaktfamilj?

Du kan vara gift, sambo eller ensamstående. Du kan bo i stan eller på landet. Det viktiga är att du lever under stabila förhållanden, har intresse för andra människor och förmåga att samarbeta.

På familjehemsenheten kan du som kontaktperson eller kontaktfamilj få stöd i form av utbildning och handledning.

Så blir du kontaktperson eller kontaktfamilj

Du kan ansöka om att bli kontaktperson eller kontaktfamilj genom att fylla i en intresseanmälan. Du kan även ringa eller skicka ett meddelande direkt till någon av rekryterarna (se kontaktruta) för att få mer information.

Vad händer sedan?

När du anmält ditt intresse gör vi en mindre utredning och ett hembesök. Om du får uppdraget som kontaktperson eller kontaktfamilj får du ersättning, läs mer på Sveriges kommuner och regioners webbplats. Observera att vi i Helsingborg räknar en helg (fredag-söndag) med kontaktfamilj som två dygn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.