Stödgrupper för barn och unga på Familjehuset

På Familjehuset erbjuder vi stödgrupper för barn och unga mellan 7-18 år som har föräldrar som har eller har haft bekymmer med alkohol och droger, psykisk ohälsa eller en konfliktfylld skilsmässa. Det finns även grupper för barn och unga som mist någon i dödsfall.

När det är bekymmersamt i familjen påverkas alla. Ofta har barn många tankar och frågor kring det som sker i familjen. Då kan det vara bra att få träffa och prata med någon utanför familjen.

I Familjehusets stödgrupper får barnen möjlighet att träffa andra barn i liknande situation tillsammans med två vuxna utbildade stödgruppsledare. Gruppen träffas två timmar i veckan under 12 till 15 veckor. Barnen kan dela sina erfarenheter med varandra och får också lära sig olika sätt att må så bra som möjligt trots att det finns någon i familjen som inte mår bra.

Om du vill  anmäla ett barn till en stödgrupp eller om du vill veta mer, är du välkommen att kontakta oss:

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.