Ceremonin

I Rådhusets vigselrum får det plats 20 personer. Vill ni ha musik går det bra att ta med egen cd-skiva. Varje par har högst 20 minuter på sig i vigselrummet. 

Endast åtta deltagare vid vigslar

Regeringen har fattat beslut om att det som huvudregel är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Syftet är att motverka smittspridningen av covid-19.

Det innebär att endast ett begränsat antal gäster kan närvara vid vigseln. Efter att  vigselförrättare, brudpar och vittne är inräknade så tillåts endast 3 gäster till er vigselceremoni.

De nya reglerna gäller från och med 24 november 2020.

Vigseln utförs av en vigselförrättare. Här är våra vigselförrättare.

Under vigselakten läses följande rader för paret:

Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap lovar ni att respektera och stötta varandra. Som makar är ni två självständiga individer som kan hämta styrka ur er gemenskap.

Eftersom ni har förklarat att ni vill ingå äktenskap med varandra, frågar jag:

Vill du N.N. ta denna N.N. till din hustru, att älska henne i nöd och lust? eller Vill du N.N. ta N.N., att älska i nöd och lust?

Vill du N.N. ta denne N.N. till din man, att älska honom i nöd och lust? eller Vill du N.N. ta N.N., att älska i nöd och lust?

Jag förklarar er nu för äkta makar.

När ni nu går ut i livet och åter till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit

Texten är författad av Per Anders Fogelström.