Bli stödfamilj för ett barn

Helsingborgs stad behöver fler stödfamiljer. Vi söker därför familjer och privatpersoner som känner att de har några timmar över i vardagen. Som kan tänka sig att ta ett uppdrag som stödfamilj  till ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Klicka på filmen och se en av Helsingborgs stödfamiljs-mammor Sara berätta om sitt uppdrag med sjuåriga Lovisa.

Att vara stödfamilj innebär att du regelbundet tar emot ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning i ditt hem i enlighet med barnets biståndsbeslut enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Detta för att ge barnet eller ungdomen stimulans, miljöombyte och möjlighet att knyta nya kontakter. Samtidigt som du även avlastar barnets närstående i vardagen.

En stödfamilj kan vara en familj med barn, ett par, eller en ensamstående person. Du kan bli stödfamilj till en vän eller släkting, men barnet kan också vara någon du inte känner som väntar på en stödfamilj.

Anmäl ditt intresse att bli stödfamilj genom att fylla formuläret, som du hittar längst ner på den här sidan. Ett barn eller ungdom behöver ditt stöd!

Lediga uppdrag just nu

Frågor och svar

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.