Hjälp en person genom att bli ledsagare

Ledsagarservice innebär att regelbundet träffa en person som till följd av en funktionsnedsättning behöver stöd för att skapa en meningsfull och stimulerande fritid. Det kan till exempel vara att besöka sina vänner eller att delta i olika fritids- och kulturaktiviteter.

Har du frågor om vad det innebär att vara ledsagare kan du höra av dig till vård- och omsorgsförvaltningen via mejl: uppdragsenheten@helsingborg.se eller ringa till Helsingborg Kontaktcenter på telefon 042-10 50 00, så blir du hänvisad till rätt person.

Ta ett uppdrag som ledsagare redan idag!

Gör en intresseanmälan för att ta ett uppdrag som ledsagare genom att fylla i nedanstående formulär.

För att bli ledsagare krävs även ett utdrag ur polisens belastningsregister som du själv beställer via polisens webbplats. Dessutom görs en kontroll i socialregistret.

Vid handläggningen av ditt ärende registrerar och behandlar vi dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Innan du får ett uppdrag hos oss, kommer vi även göra en kontroll av medborgarskap. Du kommer vid intervjutillfället därför behöva uppvisa pass, nationellt ID-kort eller personbevis. Är du inte medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du även styrka ett giltigt arbetstillstånd eller att du är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd enligt Utlänningsförordningen 6 kapitlet §13a.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.