Ny typ av cykelgarage vid Ramlösa station

Sedan slutet av mars 2024 finns en ny typ av cykelgarage vid Ramlösa station. Där kan du som tågpendlar hyra plats för säker förvaring av din cykel. De nya cykelboxarna öppnas med appen Parakey i din mobil. Du behöver alltså ingen nyckel för att öppna dörren.

De nya cykelgaragen ersätter de tidigare, som under en tid varit ur funktion då de blivit för gamla. Nu finns 30 nya cykelboxar på plats som du kan hyra via vårt digitala parkeringssystem.

Så hyr du en plats i cykelgaragen vid Ramlösa station

  • Du hyr din plats via vårt digitala parkeringssystem. Det är samma system som vi använder för uthyrning av parkeringstillstånd för bilar. Du kan läsa mer om hur du skapar ett konto där här. Om du tidigare hyrt plats i cykelgarage har du redan ett konto. Om du inte redan lagt in en e-postadress behöver du logga in i parkeringssystemet och lägga till det.
  • När du loggat i in i parkeringssystemet ser du vilka cykelboxar som finns lediga och kan själv välja vilken box du vill hyra. Här ser du var de 30 cykelboxarna finns (pdf, 114 kB).
  • När du köpt ditt tillstånd för att hyra plats i cykelgarage får du ett mejl med instruktion om hur du ska öppan dörren till cykelboxen med hjälp av appen Parakey. Du blir automatiskt ansluten till Parakey och kan bara öppna och låsa dörren till den box du hyr.
  • Du behöver alltså inte längre hämta en fysisk nyckel utan kan börja använda din hyrda cykelbox direkt.
  • Helsingborgs stad har fysiska nycklar i reserv om det uppstår fel med det elektroniska låset. I så fall kontaktar du oss via Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.