Ångfärjetomten

Ångfärjetomten är den sista etappen i utvecklingen av Norra hamnen-området. Här byggs det en kongress- och hotellanläggning som också kommer att innehålla en restaurang och ett kafé.

På området blir det även cirka 150 bostäder och ett underjordiskt garage. Bostäderna blev klara under 2019 och kongressanläggningen under 2020.

Mellan den nya kongressanläggningen och före detta Färjestationen med The Tivoli blir det en park med plats för både lek och olika evenemang. Parken beräknas vara klar samtidigt med  kongressanläggningen.

Det blir också ett promenadstråk längs kajen med bänkar och hängmattor, samt ett trädäck som delvis kan användas för uteservering.

Kajpromenaden kommer att gå förbi The Tivoli, kongressanläggningen och bostadshusen – och vidare genom Norra hamnen och bort mot Gröningen.

En ny central park vid havet

Under 2020 börjar vi bygga en ny park på området mellan The Tivoli och den nya hotell- och kongressanläggningen Sea-U. Här skapar vi en plats med fantastisk utsikt, gröna ytor och vattenlek. Det blir gott om sittplatser för en lunch eller picknick i solen och också utrymme för evenemang. Skulpturen Sjöfartsgudinnan står kvar på sin plats och får sällskap av Bernadottemonumentet.