Percys pris – tävla i dans, fotografering och pickleball

Du som är född 2003-2009 och bor i Helsingborg kan tävla inom dans, fotografering och pickleball, med chans till fina priser så som stipendium på upp till 9000 kronor.

Inom varje kategori delas ett stipendium ut den 28 september vid prisutdelningen på Tryckeriet. Priset varierar från 1000 kronor till 9000 kronor. Varje tävling har egna regler och datum, läs mer under respektive tävling. Delta gärna i flera tävlingar!

Du kan också delta i en tvådagars-workshop den 9-10 augusti i skrivande med författaren Charlotte Cederlund och få möjlighet att utveckla ditt skrivande. Workshopen finansieras med bidrag från Percy Nesslings Stiftelse. Klicka här för att läsa mer

Tid: juni-september 2022
Ålder: 13-19 år (född 2003-2009)
Pris: gratis
Arrangör: Percy Nesslings stiftelse och Helsingborgs stad.

Dans

Komponera den coolaste koreografin tillsammans med kompisarna eller ställ upp själv i årets häftigaste danstävling där förstapriset är 9000 kronor. Bestäm själv vilken danskategori som du vill ställa upp med och förbered dig under hela sommaren inför tävlingen den 24 september på HusEtt på Maria Park. Framträdandet får vara max 3 minuter långt och låttexten får inte vara kränkande eller drogliberal.

Frågor?

Kontakta husett@helsingborg.se

Fotografering

Tävla i fotografering och välj ut en bild som du själv har tagit. Temat för i år är ”Utmaning” som kan betyda olika saker för olika människor. Kanske något du aldrig tidigare vågat och som du varit lite rädd för? Höga höjder eller har du klarat att stå inför klassen och genomfört den där redovisningen du fasat över? En utmaning kan vara vad som helst. Det är bara du som kan avgöra vad som utmanar just dig.

Skicka in ditt bidrag senast 31 augusti till HusEtt@helsingborg.se tillsammans med namn, personuppgifter, adress och telefonnummer. Ange om bilden är tagen med systemkamera, kompaktkamera eller mobiltelefon. Motivera gärna varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.

Pickleball

Pickleball är en ny racketsport som växer snabbt i Sverige. Pickleball spelas med ett rack som ser ut som ett strandtennisrack och bollen liknar en innebandyboll Den 24 september kan du och en kompis ställa upp och tävla i vår turnering på Tryckeriet. Under hela sommaren kan ni träna på Tryckeriet, men ni behöver ringa och boka tid till 0738-021858.

Frågor?

Kontakta Aktivitetshuset.tryckeriet@helsingborg.se

Percys pris

Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:

Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 12-20 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten.

Är du intresserad av e-sport, fotografering eller skrivande? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska stipendierna delas ut – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!”
Percy Nessling