Percys pris – tävla i e-sport, fotografering och skrivande

Du som är född 2002-2008 och bor i Helsingborg kan tävla inom e-sport, fotografering och skrivande, med chans till fina priser så som stipendium på upp till 3000 kronor.

Inom e-sport, fotografering och skrivande delas ett stipendium ut i slutet av sommaren. Priset varierar från 1000 kronor till 3000 kronor. Varje tävling har egna regler och datum, läs mer under respektive tävling. Delta gärna i flera tävlingar!

Tid: juni-augusti 2021
Ålder: 13-19 år (född 2002-2008)
Pris: gratis
Arrangör: Percy Nesslings stiftelse och Helsingborgs stad.

E-sport

Tävla i datorspelet Aim Lab. Spelet är gratis att ladda ner via Steam och du kan träna själv hemma innan det är dags att visa upp vad du går för på plats på Tryckeriet. Tävlingen tillåter endast deltagande på plats. På plats följer vi rådande restriktioner och du får gärna ta med din egen datorutrustning som datormus, tangentbord och headset.

När du är på plats får du 15 minuter på dig vid datorn. Det innebär att du kan värma upp och köra några extra rundor, din bästa runda för vi in i resultatet. Du får lov att tävla flera gånger om du tror att du kan förbättra ditt resultat. Kontakta i så fall personalen på plats eller kontakta tryckeriet på mejladressen nedan.

Tävlingen är öppen för deltagande mellan den 28 juni och den 16 juli.

Frågor och anmälan?

Kontakta aktivitetshuset.tryckeriet@helsingborg.se

Fotografering

Tävla i fotografering och välj ut en bild som du själv har tagit. Temat för i år är ”Närhet” som kan betyda olika saker för olika människor. Bilden kan vara tagen med antingen en systemkamera, kompaktkamera eller med mobiltelefon.

Skicka in ditt bidrag senast söndag 15 augusti till motesplats.kalifornia@helsingborg.se tillsammans med namn, personuppgifter, adress och telefonnummer. Ange om bilden är tagen med systemkamera, kompaktkamera eller mobiltelefon. Motivera gärna varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.

Frågor?

Kontakta motesplats.kalifornia@helsingborg.se

Skrivande

Närhet – vad är det för dig?

Är det något du saknar eller tycker är ganska skönt att slippa? Närhet kan vara fysisk eller känslomässig – kanske känner du dig närmare din kusin i Australien än din brorsa som bor vägg i vägg. Eller har du nyss flyttat för att ha närhet till skogen, matbutiken eller gymmet?

Skriv en kortare historia, dikt eller låttext på temat ”närhet” och tävla om fina priser!
Skicka ditt bidrag mellan 7 juni – 15 augusti till my.sorensson@helsingborg.se
Skriv namn, personuppgifter, adress och telefonnummer, samt en liten presentation av din text i mailet.

Percys pris

Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:

Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 12-20 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten.

Är du intresserad av e-sport, fotografering eller skrivande? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska stipendierna delas ut – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!”
Percy Nessling

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?