Spektra – Möjliggör och inspirerar ung kultur

Spektra är en del av Dunkers kulturhus och jobbar, tillsammans med dig, för att du ska kunna förverkliga dina idéer som har med konst, musik eller kultur att göra. Vi arrangerar utställningar, konstworkshops och andra arrangemang på Dunkers kulturhus och i Helsingborg stad. Spektra ersätter RumEtt som tidigare fanns på Dunkers kulturhus.

Vår lokal finns på första plan, precis innanför entrédörrarna med fönster mot Sundstorget. Spektra är öppet torsdagar klockan 14.00-20.00. Under den här tiden kan du få coaching, plugga eller spåna på egna projektidéer. Här finns även en dator med Adobe-paketet (Photoshop, InDesign, Illustration med mera) där du kan arbeta på dina konst- och kulturprojekt.

Mer information om allt Spektra gör hittar du här.

Coaching

Spektra erbjuder gratis coaching kring hur du kan förverkliga din idé och utveckla dina ambitioner. Få svar på frågor som: Hur löser du finansiering för att genomföra ett kulturprojekt, utställning eller föreställning? Vilka lokaler kan du använda? Hur hittar du personer att samverka med? Hur kan du arbeta vidare med din konst?

I samarbete med Spektra kan du låna lokaler på Dunkers kulturhus kostnadsfritt.

Vi hjälper dig med att söka pengar från En Snabb Slant och andra bidrag. Vi kan även koppla ihop dig med projekt och aktörer i Helsingborg.

Utställning

I samarbete med Spektra kan du ställa ut din konst eller andra kreativa uttryck. Vi hjälper dig med hela processen. Från bidragsansökningar till upphängning, marknadsföring, förberedelser till hur du arrangerar en vernissage.

Dansstudio

Du som är 15-25 år kan boka dansstudion på Dunkers kulturhus helt gratis. Ett samarbete med Helsingborgs kulturskola.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.