Lena, speciallärare

Lena Engkvist är förstelärare och arbetslagsledare på den anpassade grundskolan på Västra Berga skola, där hon arbetat i 30 år. Lena är en driven och engagerad pedagog och tycker en av de bästa sakerna med hennes skola är att alla verkligen är accepterade. Och att det aldrig går en dag på jobbet utan att hon skrattar!

Lena har arbetat på Västra Berga skola i 30 år och har aldrig känt något behov av att vara på någon annan skola. En av de bästa sakerna med skolan tycker hon är den goda stämningen alla verkligen är accepterade.

– För det första är det en jättebra skolledning och det är ju A och O. Att känna att jag har mandat och att de tror på mig och det jag gör.

Lena Engkvist

Varför valde du läraryrket?

– När jag hade gått ut gymnasiet ville jag först bli barnmorska men det blev förskollärare. Och när jag väl var färdig hamnade jag på en förskola där det fanns elever som skulle börja särskolan. Jag fick följa med de eleverna till skolan och skolan frågade om jag ville bli assistent. Det blev jag och sen fortsatte det med att jag vidareutbildade mig till specialpedagog och så småningom speciallärare.

Utbildningen till speciallärare påbörjade Lena 2013. Under tiden som hon studerade fick hon validera sina poäng eftersom hon arbetat så länge på särskolan. Trots det hoppade hon inte av skolan utan valde att slutföra sin tredje pedagogexamen.

– Utbildningen till speciallärare var jätterolig och gav otroligt mycket. Det som var så bra var inriktningen och att alla hade erfarenheter får grundsärskolan och vi möttes över gemensamma frågor.  Det är otroligt drivande att läsa tillsammans med andra som har samma bakgrundskunskaper. Sen var Högskolan Kristianstad en fantastisk högskola med hög kvalitet på föreläsningar och det gav mig jättemycket.

Läs mer om Lenas yrkesresa samt om ett utvecklingsprojekt där hon ökade delaktigheten i kunskapsmålen för eleverna i den anpassade grundskolan i en intervju på Pedagogsajten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.