Andrea

Andrea Wikhäll arbetar som miljöjurist på miljöförvaltningen.

Varför valde du det här yrket?
– För att det både är intressant och känns viktigt. Insikten om att miljölagstiftningen har en viktig funktion att fylla ökar och fokus på miljö blir större för varje år som går. Helsingborg stad ligger långt fram i arbetet med miljö- , hälso- och livsmedelsfrågor, vilket gör miljöförvaltningen till en fantastik arbetsplats. Sen är det fantastiskt att få arbeta för den staden man bor i, att få vara med där det händer!

Vad har du för utbildning?
– Jag har en juristexamen från Lunds universitet.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
– Det krävs att du har läst juridik på högskola eller universitet.

Vad tycker du är bra med ditt jobb?
– Det bästa är faktiskt kollegorna. Jag är omgiven av intressanta människor; kemister, biologer, marinbiologer, naturvetare och strateger. De lär mig nya saker varje dag!

Vad har du för utmaningar?
– Att hinna med allt jag vill göra!

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Vi är två jurister på miljöförvaltningen som stöttar den övriga personalen med juridisk rådgivning. Vi hjälper till med utformning en av beslut, förelägganden. Vi upprättar yttranden och överklaganden till andra myndigheter och domstolar. Vi håller utbildningar om miljö-, livsmedels- och förvaltningsrätt och arbetar i förvaltningsövergripande projekt.

Vad finns det för möjligheter att utvecklas?
– Hur många som helst! Vi har inspektörer som arbetar med miljö-, hälso- och livsmedelsfrågor. Det kommer nya lagar, nya frågor och nya utmaningar hela tiden. Ett arbete som verkligen öppnar för möjligheten att utvecklas.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?