Vad kostar det att isolera vinden?

Kostnaden för att isolera en vind beror på hur och vad som ska tilläggsisoleras. Exempelvis kan en takisolering kosta allt från 500 kronor till 1 500 kronor per kvadratmeter och en tilläggsisolering av vindbjälklaget kan kosta från 150 kronor till 500 kronor per kvadratmeter. Husets utgångsläge spelar roll, men även valet av material.

Det finns olika typer av isolering som lämpar sig mer eller mindre beroende på huset. I ett äldre hus rekommenderar vi till exempel att använda lösull med cellulosafiber. Till vindbjälkslag är lösull bra. Kostnadsmässigt är det inte själva lösullen i sig som är den stora posten utan det är snickararbeten och framkörningen. Vid snedtaksisolering kan lösull användas men cellulosafiber finns även i skivor.

Lönsamheten varierar alltså från hus till hus, men det är väldigt viktigt att inte ta genvägar.

Det finns flera fallgropar vid tilläggsisolering och det är viktigt att det görs fackmannamässigt. Det är alltså inget en lekman ska ge sig på själv. Om fukt fångas i huset riskerar du att mögel växer till med risk för både huset och hälsan hos de som bor i det. Använd därför experter och se till att det finns garantier i offerten för ett friskt hus efter tilläggsisoleringen och den förändring som sker i huset.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.