Cykla

Att cykla är både bra för dig och för miljön. I Helsingborg finns många cykelvägar som kan ta dig både till jobbet och på utflykt.

Man och kvinna som cyklar i centrala Helsingborg. (foto: Caroline Found)

Cykla i Helsingborg

Beställ en cykelkarta, hyr plats i ett cykelgarage, få information om hur du cyklar säkert på vintern eller hjälp oss hålla cykelvägarna säkra och fina genom att anmäla fel längs din cykelväg. Läs mer på helsingborg.se/cyklaihbg.

Låna en cykel

Ta chansen att kostnadsfritt testa om det passar dig att använda en cykel för att få ihop vardagspusslet. Kan en lastcykel vara lösningen för att handla eller skjutsa barnen? Är det en elcykel du behöver för att hinna trampa till och från jobbet? Du kan låna en cykel från Cykelbiblioteket i Helsingborg.

Cykelvänlig arbetplats?

Personer som cykelpendlar är friskare. Dessutom kommer tjänstecykeln ofta snabbare fram än bilen i stadsmiljö. Cykelvänlig arbetsplats Helsingborg är en utmärkelse till arbetsplatser som gör det lätt för den anställda att välja cykeln, både till och från arbetet och i tjänsten. Alla arbetsplatser i Helsingborg är välkomna att vara med. Läs mer och anmäl din arbetsplats här.