Regler för fritidsplats – arbetssökande, permitterad, föräldraledig, sjukskriven, semester

Om du blir arbetslös och söker jobb eller blir helt permitterad har ditt barn rätt att ha kvar sin plats på fritids i 1 månad. Om du tar föräldraledigt får ditt äldre barn behålla sin fritidsplats och tid i 2 månader efter att det nya barnet fötts. Om du är sjukskriven får barnet behålla sin plats och sitt schema. Om du har semester ska ditt barn vara ledigt från fritids.

Arbetssökande

Om du blir arbetslös och söker jobb har ditt barn rätt att ha kvar sin plats på fritids i 1 månad, men du måste säga upp platsen.  Läs mer på sidan Säg upp din fritidsplats.

Permitterad

Om du blir deltidspermitterad får ditt barn gå på fritids de dagar som du arbetar. Om du blir helt permitterad har ditt barn rätt att ha kvar sin plats på fritids i 1 månad, men du måste säga upp platsen. Läs mer på sidan Säg upp din fritidsplats. När du får återgå till ditt arbete, och har behov av en fritidsplats, kan du göra en ny ansökan. Läs mer på sidan Ansök om fritidsplats.

Föräldraledig

Om du får ett till barn och tar föräldraledigt, får ditt äldre barn som går på fritids behålla sin plats och tid i 2 månader efter att det nya barnet fötts. Sedan avslutar skol- och fritidsförvaltningen automatiskt fritidsplatsen. Du kan säga upp din plats tidigare om du inte har behov av den i 2 månader. Läs mer på sidan Säg upp din fritidsplats.

Om du kommer att arbeta eller studera under din föräldraledighet, behöver du lämna in ett intyg på detta till skolan. Ta kontakt med ansvarig administratör på skolan. För att kunna ändra schemat vid studier, krävs studier som är på minst 75 procent och som är CSN-berättigade. Barnets tider kommer att bli utifrån föräldrarnas arbets- eller studietider.

Sjukskriven

Om du blir sjukskriven får ditt barn behålla sin plats och sitt schema på fritids. Skolan har rätt att begära in ett sjukintyg.

Semester

Om någon av föräldrarna har semester ska barnet vara ledigt från fritids under den tiden.