Ansök om fritidsplats

Du kan ansöka om en fritidsplats när ditt barn har fått en plats på en skola. Behöver du fritids när barnet ska börja förskoleklass kan ditt barn börja på fritids på skolan från 1 augusti. Efter skolstarten kan barnet vid behov vara på fritids före eller efter skoldagens slut. Du kan också ansöka om fritids under terminen. Gör din ansökan så fort du vet att du har behov av en plats. Det finns ingen kö till fritids, så alla som har rätt till en plats kan få det.

Gör din ansökan direkt i vår e-tjänst

Skriv ut en blankett på sidan E-tjänster och blanketter.

När du har gjort en ansökan om en fritidsplats kommer du att få ett mejl, sms eller brev med ett erbjudande från Skol- och fritidsförvaltningen.  Du ska då tacka ja till platsen.

Tacka ja till erbjuden plats direkt i vår e-tjänst (Logga in med e-legitimation)

Skriv ut en blankett på sidan E-tjänster och blanketter.

Saknar du e-legitimation? Ta kontakt med Helsingborg kontaktcenter. De kan skriva ut ett erbjudande till dig, som du ska skriva under. Du når Helsingborg kontaktcenter via chatt nere till höger på denna sida. Du kan också ringa på telefon 042-10 50 00, mejla kontaktcenter@helsingborg.se eller besöka dem på Stortorget 17.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.