Prao i grundskolan

Varje termin är cirka 1500 elever i Helsingborg i behov av en praoplats. Du har nu möjlighet att ta emot en eller flera elever genom att erbjuda dem en veckas prao på just din arbetsplats!

Framtidens arbetskraft

Framtidens medarbetare finns i skolan. Att ta emot en praoelev ger dig och din arbetsplats möjlighet att visa upp din bransch, yrke eller verksamhet. Prao ger eleverna i årskurs 8 och 9 en viktig insyn i arbetslivet och en känsla för hur det verkligen är. Genom prao får eleverna också värdefulla insikter kring vilka förmågor och egenskaper som behövs inom de olika yrkesrollerna på en arbetsplats. På så sätt hjälper du eleven att öka sin kunskap om både sig själv och omvärlden.

Vill du ta emot en praoelev?

Ta chansen och se en ung människa växa och utvecklas – ta emot en praoelev! Tänk på att i skolans uppdrag ingår att vidga perspektiv, därför ska eleverna i första hand inte söka sig till sin vårdnadshavares arbetsplats.

Fyll i anmälningsformuläret på webbplatsen ssa.helsingborg.se. På webbplatsen hittar du även mer information.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.