Säker mat

En god och genomtänkt egenkontroll innebär att vi kan garantera säkra livsmedel till våra barn och elever.

För att säkerställa livsmedelshanteringen arbetar vi med vår egenkontroll enligt HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points, som är ett systemverktyg för riskhantering. Egenkontroll handlar om att kontrollera och följa upp den egna verksamheten utifrån de risker som kan finnas i verksamheten. Varje dag genomför medarbetarna ett antal fastställda kontroller som dokumenteras, det kan handla om att mat som varmhålls måste hålla en viss temperatur, att allergikost tillagas på rätt sätt, att en god hygien hålls osv.

Alla som arbetar med mat i våra verksamheter genomgår regelbundet utbildning i livsmedelssäkerhet, utbildningen ska uppdateras minst vart fjärde år.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right