Måltidsservice

Måltidsservice är den enhet som lagar och serverar maten till skolorna i Helsingborgs stads skolor. De arbetar för att skapa goda, näringsriktiga och klimatsmarta måltider åt sina gäster.

Fakta om måltidsservice

  • har 140 anställda
  • jobbar i 38 egna kök
  • lagar cirka 20 000 portioner lunch varje dag

ISO-certifierade

Verksamheten är ISO-certifierad i

  • kvalitet 9001:2015
  • miljö 14001:2015
  • arbetsmiljö 45001:2018

Det innebär att alla kök arbetar på ett likvärdigt sätt och har samma mål och handlingsplaner.

Om maten

Det är en referensgrupp av kockar som skapar menyn på våra skolor. De lagar den mesta maten från grunden och väljer ekologiska råvaror när det är möjligt. Finns det medicinska skäl erbjuder de specialkost och strävar efter att göra den likvärdig den övriga maten, både utseendemässigt och smakmässigt.

Varje dag finns det två rätter på menyn och minst en av dessa rätter ska vara lakto-ovo vegetarisk. Det betyder vegetarisk kost som kan innehålla mejeriprodukter och ägg. Våra gäster kan välja mellan att dricka mjölk, växtbaserad dryck eller vatten till lunchen.

Vi serverar en stor grönsaksbuffé varje dag och de flesta kök bakar sitt eget bröd.

Har du frågor kring maten? Kontakta rektor på ditt barns skola.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?