Pasta Bolognese på hönsfärs
Klassikern Spaghetti och köttfärs är sedan hösten 2019 uppgraderad till en Pasta Bolognese gjord på hönsfärs. Hönsfärsen sänker klimatpåverkan samtidigt som den höjer smaken på rätten. Bolognesen serverades första gången som smakportion på Hx festivalen 2019 och har sedan blivit en av de centrala rätterna på menyn.
4-6 portioner
Ingredienser
300 g Hönsfärs
140 g Tärnad morot/kålrot/rödbeta
100 g Hackad lök
60 g Tomatpuré
100 g Hackad vitkål
200 g Krossade tomater
Brynt lökfond
Basilika, timjan, oregano & lagerblad
Paprikapulver & chilipulver
Vitlök
Rödvinsvinäger
Maizenaredning
Salt & peppar
Gör så här
- Fräs lök, vitkål, de tärnade grönsakerna, tomatpuré och kryddor.
- Tillsätt hönsfärsen. Stek, salta och peppra.
- När den är färdigstekt, häll i rödvinsvinäger och koka upp.
- Tillsätt krossade tomater.
- Späd med vatten.
- Krydda.
- Tillsätt redning till lagom konsistens om det behövs och smaka av.
Observera att din kommentar blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra.
I det här formuläret samlar vi in personuppgifter om dig för att [det formuläret ska användas till]. Uppgifterna kommer inte att hanteras för något annat syfte, och kommer att raderas när [ärendet är avslutat]. Läs om hur Helsingborgs stad hanterar personuppgifter.
Ange din e-postadress för att få återkoppling på din feedback.