Effektiv samordning för trygghet

Helsingborg ska upplevas tryggt och vara säkert. Trygghet är ett av stadens prioriterade områden. Effektiv samordning för trygghet (EST) är den metod Helsingborgs stad arbetar med kopplat till tryggheten för att hantera brott och ordningsstörningar.

Två gånger i veckan träffas EST-nätverket som består av representanter från Helsingborgs stad, polisen, räddningstjänsten Skåne nordväst, Helsingborgshem och Bevakningsgruppen.

– Det här är ett samarbete som spänner över flera organisatoriska gränser, säger Jonas Berg, säkerhetschef på Helsingborgs stad.

Digital karta underlättar planeringen

Verksamheterna använder ett digitalt kartverktyg för att rapportera in händelser som påverkar tryggheten i staden utifrån var det har inträffat och när. Kartverktyget ger en överblick och gör det lättare att planera trygghetsarbetet på både kort och lång sikt. Metoden gör det möjligt att upptäcka mindre problem som kan lösas direkt. Man kan även se och följa trender som utvecklas över en längre tid.

– Ser vi att vissa platser eller områden sticker ut så kan vi tillsammans med verksamheterna ta tag i det problemet. Vi reagerar även direkt på allvarligare händelser såsom skjutningar. EST-nätverket jobbar då trygghets- och dialogskapande på platsen, säger Jonas Berg.

EST-nätverket samarbetar ännu mer intensivt under december för att hantera de risker som kan uppstå när det gäller smällare och fyrverkerier, alkohol och andra droger samt ge en utökad trygghetsskapande närvaro.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.