Information till förskolor om vårstädningen

Vårstädningen för förskolor Vårstädningen 2021 för förskolor ägde rum mellan 19 april och 14 maj. Här får du information kring anmälan och årets nyheter, var du hämtar sopsäckar och vad du gör med skräpet.

Städningen vänder sig till alla förskolor i Helsingborg, kommunala och privata. Som tack för ert engagemang delar vi vid säckhämtningen ut en överraskning som vi hoppas att ni kommer ha glädje av på er förskola.

Vanliga frågor om förskolestädningen

Hur kan vi arbeta med I love Hbg i förskolan?

Årets skräpplockning sker i samarbete med Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna. Detta innebär att du kan få det pedagogiska material som Håll Sverige Rent erbjuder även när du anmäler dig här.

Syftet med I love Hbg och Skräpplockardagarna är att lyfta diskussionen kring vikten av en ren stad. Några förslag på pedagogiskt upplägg och aktiviteter finns på Håll Sverige Rents webbplats, hsr.se. Vill du ha fler tips, tveka inte att kontakta oss på ilovehbg@helsingborg.se.

När kan vi städa?

Ni är välkomna att anmäla er till att städa en valfri vardag mellan 19 april och 14 maj 2021.

Var och när hämtar vi sopsäckar och annan utrustning?

Efter att du har anmält er förskola kan du från och med onsdag 14 april hämta säckar och annan utrustning för städning. Ni hämtar säckarna i stadsbyggnadsförvaltningens reception på Järnvägsgatan 22. Öppettider: vardagar klockan 8.00-16.30.

Vad ska vi göra med skräpet?

I er anmälan meddelar ni oss om ni behöver hjälp med hämtning av det skräp ni samlar ihop. Ni anger då adressen till er ordinarie sopstation och sätter dessa säckar intill. Många av er förskolor städar ett område som endast innehåller begränsad mängd skräp. Om ni slänger detta med era ordinarie sopor så kryssa i det så att vi vet, så sparar vi lite extra på vår miljö.

Tänk på att säckarna inte ska innehålla grenar, sten eller annat som tillhör naturen. Miljöfarligt avfall som batterier placeras väl synligt bredvid säckarna.

Jag hittar inte svaret på min fråga här. Hur gör jag?

Tveka inte att höra av dig till oss på ilovehbg@helsingborg.se om det är något du undrar över!

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?