Information till förskolor

Här får du information kring anmälan av din förskola och årets nyheter, var du hämtar sopsäckar och vad du gör med skräpet.

Information om Vårstädningen med anledning av coronaviruset

UPPDATERAT 8 april:

I love Hbg följer Folkhälsomyndighetens samt Håll Sverige rents rekommendationer när det gäller Vårstädningen. För tillfället finns inga hinder för att genomföra Vårstädningen men vi följer utvecklingen och förändringar kan ske.

Ni är välkomna att hämta säckar på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, från och med onsdag 15 april. Öppettider: vardagar klockan 8.00-16.30.

På grund av rådande tider så har vi tagit beslut om att inte låna ut handskar, detta för att minska risken för smittspridning. Därför behöver barnen och ungdomarna ta med och använda privata handskar eller att ni ordnar handskar till dem. Vi förstår att detta kan försvåra för er men ber er att ha förståelse för situationen. Om ni inte har möjlighet att ordna egna handskar så hör av er till oss på ilovehbg@helsingborg.se eller ring 042 – 10 79 88. Det går även bra att använda egna påsar om ni skulle vilja det.

Vi ber er också att begränsa antalet personer som kommer och hämtar säckar samt att ni håller avstånd till dem ni möter.

Hör gärna av er till oss om ni väljer att inte genomföra städningen så att vi kan avboka eventuell sophämtning, ilovehbg@helsingborg.se.

Mer information:

Städningen vänder sig till alla förskolor i Helsingborg, kommunala och privata. Som tack för ert engagemang delar vi vid säckhämtningen ut en överraskning som vi hoppas att ni kommer ha glädje av på er förskola.

Vanliga frågor om förskolestädningen

Hur kan vi arbeta med I love Hbg i förskolan?

Årets skräpplockning sker i samarbete med Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna. Detta innebär att du kan få det pedagogiska material som Håll Sverige Rent erbjuder även när du anmäler dig här.

Syftet med I love Hbg och Skräpplockardagarna är att lyfta diskussionen kring vikten av en ren stad. Några förslag på pedagogiskt upplägg och aktiviteter finns på Håll Sverige Rents webbplats, hsr.se. Vill du ha fler tips, tveka inte att kontakta oss på ilovehbg@helsingborg.se.

När kan vi städa?

Ni är välkomna att anmäla er till att städa en valfri vardag mellan 20 april och 8 maj.

Var och när hämtar vi sopsäckar och annan utrustning?

Efter att du har anmält er förskola kan du från och med onsdag 15 april hämta säckar och annan utrustning för städning. Ni hämtar säckarna i stadsbyggnadsförvaltningens reception på Järnvägsgatan 22. Öppettider: vardagar klockan 8.00-16.30.

Vad ska vi göra med skräpet?

I er anmälan meddelar ni oss om ni behöver hjälp med hämtning av det skräp ni samlar ihop. Ni anger då adressen till er ordinarie sopstation och sätter dessa säckar intill. Många av er förskolor städar ett område som endast innehåller begränsad mängd skräp. Om ni slänger detta med era ordinarie sopor så kryssa i det så att vi vet, så sparar vi lite extra på vår miljö.

Tänk på att säckarna inte ska innehålla grenar, sten eller annat som tillhör naturen. Miljöfarligt avfall som batterier placeras väl synligt bredvid säckarna.

Jag hittar inte svaret på min fråga här. Hur gör jag?

Tveka inte att höra av dig till oss på ilovehbg@helsingborg.se om det är något du undrar över!