Information till anmälda skolor

Nu har vi stängt anmälan för skolor till Vårstädningen 2017. Här får du som anmält din skola information om årets nyheter, var du hämtar sopsäckar och vad du gör med skräpet.

Städningen vänder sig till skolor i Helsingborg, kommunala och privata, från förskoleklass till gymnasiet. Ni är välkomna att vara med en valfri vardag mellan 24 april och 5 maj.

Tre nyheter i år!

En hejdundrande fest och workshop med tema nedskräpning

Fredagen den 12 maj firar vi våra insatser med en hejdundrande fest på Oslopiren, på Oceangatan 2 i Helsingborg. Här bjuder vi på god mat, workshop med olika stationer och massor av andra roliga aktiviteter.

Utmana dig i Helsingborgsklassikern 2017

Helsingborg har tre fantastiska idrottslopp där du får uppleva staden på ett alldeles speciellt sätt. Från och med i år finns de klassiska loppen Springtime, Helsingborg Open Water och Barncancertrampet med Team Rynkeby som en ungdomsklassiker (åldersgräns: 8-16 år). Vi bjuder på startavgiften (värde 700 kr) för de ungdomar mellan 8-16 år som deltagit i Vårstädningen och som vill erövra medaljen och t-shirten för en genomförd ungdomsklassiker. Meddela i ett mejl till oss vilka av era städhjältar som vill delta i Ungdomsklassikern.

Mer information om Helsingborgs ungdomsklassiker och hur du anmäler era elever finns här.

Tävling – vinn upp till 5000 kr till klasskassan!

Hur kan vi skapa ett renare och trivsammare Helsingborg? Slå era kloka huvuden ihop och låt fantasin flöda. Alla skolklasser som deltar i Vårstädningen kan skicka in bidrag. Kreativa idéer kan premieras med upp till 5000 kr till er klasskassa. Vinnarna utses av I love Hbg i samarbete med #pixlapiren och presenteras på festen den 12 maj!

Skicka in ert bidrag till ilovehbg@helsingborg.se senast den 5 maj 2017.

Anmälan

Anmäl er skola till Vårstädningen här senast 24 mars.

Vanliga frågor om skolstädningen

Hur kan vi arbeta med I love Hbg i skolan?

Årets skräpplockarkampanj sker i samarbete med Håll Sverige Rents kampanj Vi håller rent. Detta innebär att får det pedagogiska material som Håll Sverige Rent erbjuder även om du anmäler dig här.

Syftet med I love Hbg och skräpplockardagarna är att lyfta diskussionen kring vikten av en ren stad. Det kan du enkelt koppla till läroplanen i alla årskurser. Ibland kan det vara svårt att motivera äldre elever till skräpplockning. Några förslag på pedagogiskt upplägg och aktiviteter finns på Håll Sverige Rents webbplats, hsr.se. Vill du ha fler tips, tveka inte att kontakta oss på ilovehbg@helsingborg.se.

Vad innebär festen på Oslopiren den 12 maj?

Den 12 maj bjuder vi in alla skolor som deltagit i Vårstädningen. Denna dag bjuder vi på mat, workshop med olika stationer och massor av andra roliga aktiviteter. Hela Oslopiren kommer att fyllas med aktiviteter som är lärorika, roliga och spännande. Mer information om exakta tider och innehåll presenteras när anmälningstiden för städningen passerat. Kryssa för om ni har möjlighet och vilja att medverka denna dag i er anmälan och hur många ni då antar att ni blir.

Vad är en Helsingborgsklassiker och hur gör vi för att anmäla våra elever?

I samarbete med IFK Helsingborg, Helsingborgs Simsällskap och Team Rynkeby vill I love Hbg få våra barn och ungdomar att bege sig ut än mer i vår städade miljö. Vi bjuder de elever som vill på startavgift till en Ungdomsklassiker (värde 700 kr/elev). Det innebär att eleverna får möjlighet att ställa upp i samtliga tre lopp, löpning, simning och cykling utan kostnad och med möjlighet att erövra en medalj och t-shirt för sin insats.

Som lärare tar du reda på vilka elever som vill delta, gärna genom kontroll med deras föräldrar, och skickar in deras namn, personnummer och adress till vår mejladress: ilovehbg@helsingborg.se, skriv ungdomsklassiker i ämnesraden. Mer information om Helsingborgs ungdomsklassiker finns här.

Vad menas med kreativa idéer i tävlingsbidragen?

Ni som deltar i Vårstädningen har möjlighet att lämna in ett bidrag på temat skapa ett renare och trivsammare Helsingborg. En kreativ idé kan vara precis vad som helst. Gärna idéer som ni kan tänka er att prova genomföra genom stöttning av I love Hbg och #pixlapiren. Glöm inte att bidragen måste vara inskickade senast 5 maj. Vinnarna presenteras sedan på Oslopiren den 12 maj.

När kan vi skräpplocka?

I år har vi beredskap under tre veckor för att hämta ert skräp, 24 april – 5 maj.

Var och när hämtar vi sopsäckar och annan utrustning?

Från och med måndag 10 april kan du hämta säckar och annan utrustning för städning. Ni hämtar säckarna i stadsbyggnadsförvaltningens reception, Järnvägsgatan 22. Öppettider: vardagar klockan 8:00-16:30. Skärtorsdag öppet till klockan 12:00.

Vad ska vi göra med skräpet?

Ni placerar ert ihopsamlade skräp vid er vanliga sopstation. Vi behöver veta vid vilken adress den ligger. OBS! För att skolan inte ska debiteras för det ihopsamlade skräpet är det viktigt att ni använder kampanjens vita säckar.

Tänk på att säckarna inte ska innehålla grenar, sten eller annat som tillhör naturen. Miljöfarligt avfall som batterier placeras väl synligt bredvid säckarna.

Jag hittar inte svaret på min fråga här. Hur gör jag?

Tveka inte att höra av dig till oss på ilovehbg@helsingborg.se om det är något du undrar över!