Bli en minimeringsmästare och minska ditt avfall

Du som vill minska ditt avfall har chans att delta i Minimeringsmästarna, en kampanj som startar i september 2021. Under ett spännande år får du utmaningar och inspiration att konsumera hållbart. Dessutom tävlar du mot andra hushåll i Helsingborg och runt om i Sverige.

Foto: Minimeringsmästarna

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och 2020 slängde varje invånare i nordvästra Skåne 368 kg avfall. Genom att vara med i Minimeringsmästarna minskar du din avfallsmängd på ett roligt sätt och får stöd för en mer hållbar livsstil.

Nu söker vi deltagare i Helsingborg. Tävlingen drar igång i september 2021 och vi söker deltagare i alla åldrar, med olika bakgrund och med olika livsstilar. Alla som vill minska sitt avfall är välkomna att söka till Minimeringsmästarna; pensionärer, studenter, barnfamiljer, boende i villa, radhus eller lägenhet.

Hur går det till?

Under ett år ses deltagarna på träffar (digitalt eller på plats i nordvästra Skåne) med fem teman:

  • hållbar konsumtion
  • matsvinn
  • farligt avfall
  • delande
  • textil

Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar som ger poäng, till exempel att laga mat på rester eller handla second hand och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier.

Tävlingen pågår mellan september 2021 och oktober 2022. Den arrangeras av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. I nordvästra Skåne är det NSR som tillsammans med Helsingborgs stad och övriga ägarkommuner håller i träffarna och kontakten med deltagarna.

Läs mer om Minimeringsmästarna och anmäl ditt intresse senast 15 septemberminimeringsmastarna.se

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?