Tider på fritids – lämna in ditt barns schema

Tiden som barnet kan vara på fritids bestäms genom en skriftlig överenskommelse mellan förälder och skola. Till grund för bedömning ligger förälderns arbetstid, restid, studietid och tid för dygnsvila.

Du ska lämna in ett schema över barnets tider.

Lämna in eller ändra ditt barns tider i vår e-tjänst (logga in med e-legitimation).
Lämna in ditt barns tider via blankett (pdf, 122 kb)

Arbetssökande

Om du som förälder blir arbetslös och söker jobb har ditt barn rätt att ha kvar sin plats på fritids i 1 månad. Du ska då säga upp din plats som du gör under sidan Säga upp din fritidsplats.

Föräldraledig

Om du får ett till barn och tar föräldraledigt får ditt äldre barn, som går på fritids, behålla sin plats och tid i 2 månader efter att det nya barnet fötts. Placeringen kommer då att avslutas. Du kan säga upp din plats tidigare om du inte har behov av den i 2 månader. Mer information om detta hittar du på sidan Säga upp din fritidsplats.

Om du kommer att arbeta eller studera under din föräldraledighet, behöver du lämna in ett intyg på detta. Ta kontakt med ansvarig på skolan. För att kunna ändra schemat vid studier, krävs studier som är på minst 75 procent och som är CSN-berättigade. Barnets tider kommer att bli utifrån föräldrarnas arbets- eller studietider.

Semester

Om någon av föräldrarna har semester ska barnet vara ledigt från fritids under den tiden.