Ansökan och antagning

Här hittar du information om ansökan och antagning till gymnasiet. Gymnasieantagningen Helsingborg har hand om antagningen till alla kommunala och fristående gymnasieskolor inom Familjen Helsingborg.

Det rör alla blivande gymnasieelever som bor i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Viktiga datum för dig som elev

När du ska söka till gymnasieskolan finns några viktiga datum att ta hänsyn till, såsom sista ansökningsdag och datum för omvalsperiod. Alla viktiga datum hittar du via länken nedan:

Viktiga datum på skanegy.se

Här gör du din ansökan

Du gör din ansökan via webbtjänsten på skanegy.se.

Vid ansökan behöver du inloggningsuppgifter. Du som går i årskurs 9 i grundskolan eller på ett introduktionsprogram i gymnasieskolan får ett användarnamn och ett personligt lösenord av din studie- och yrkesvägledare. Om du inte går i skolan kan du mejla namn, adress och personnummer till gymnasieantagningen@helsingborg.se så får du inloggningsuppgifter.

Antagningsbesked

Från den 1 juli kan du som ansökt till gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan i Skåne och västra Blekinge se ditt antagningsbesked på skanegy.se. Du behöver dina inloggningsuppgifter se ditt besked. Inloggningsuppgifterna skickas hem till dig med post.