Kamratkortet

Med kamratkortet kan du utan extra kostnad ta med dig en kamrat till olika aktiviteter som sport, bio och museum. Det kan vara ett bra och roligt sätt att prova nya aktiviteter när ni är två som delar på upplevelsen.

För att få kamratkortet ska du bo inom Helsingborgs kommun och ha någon form av stöd inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Kamratkortet gäller inom de verksamheter och föreningar som anslutit sig till Helsingborgs kamratkort. Beroende på din ålder gäller kortet också för vissa verksamheter som Fritid Helsingborg har, till exempel fritidsgårdar och läger på skolloven.

I de föreningar och verksamheter som är med i kamratkortet betalar du för aktiviteten eller medlemskapet som vanligt och din kamrat följer med som stöd utan extra kostnad. Kamratkortet är ditt personliga kort och det är du själv som bestämmer vem som följer med dig. Det kan vara en vän, en släkting eller en anställd stödperson och det kan vara olika personer från gång till gång. Kamratkortet gäller endast om det visas upp med giltig fotolegitimation.

Beställ kamratkortet

Själva kortet är gratis. Beställ kamratkortet genom att fylla i formuläret.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?