Tandvårdsstöd

Om du vill besöka en tandläkare och få tandvård ska du vända dig till folktandvården inom Region Skåne eller till en privat tandläkare.

Du som har ett stort omsorgsbehov eller funktionsnedsättning kan ha rätt till stöd i form av tandvårdsintyg och uppsökande tandvård.

Tandvårdsintyg och uppsökande tandvård

Tandvårdintyget ger dig rätt till tandläkarbesök för nödvändig tandvård på högkostnadsskyddet. Till nödvändig tandvård räknas åtgärder som gör att du kan äta, åtgärder som lindrar smärta och obehag i munnen samt förebyggande behandling.

Uppsökande tandvård innebär gratis hembesök av tandvårdspersonal en gång per år. De gör en hälsokontroll i din mun och ger dig råd om daglig munvård.

För att få ta del av dessa förmåner, kontakta din sjuksköterska inom hemtjänsten eller din LSS-handläggare. Har du frågor och vill veta mer om tandvårdsintyg och uppsökande tandvård kan du ringa Helsingborg kontaktcenter, telefon: 042-10 50 00.

På Försäkringskassans webbplats finns information om högkostnadsskydd för tandvård.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.