Snorkelleder

På Råå finns två snorkelleder. Där kan även den ovana snorklaren dyka ner och upptäcka en ny spännande värld under vattnet.

Snorklare vid snorkelleden vid Råå vallar i Helsingborg.
Dykare vid snorkelleden vid Råå vallar i Helsingborg.
Dykare vid snorkelleden vid Råå vallar i Helsingborg.

Snorkelleden vid Naturpunkt Öresund

Snorkelleden utgår från en av badbryggorna på stranden Råå vallar, intill Naturpunkt Öresund, strax nedanför minigolfbanan (se kartan längre ned på sidan). Leden består av tio punkter som är markerade med flytbojar. På havsbotten under varje boj sitter en skylt som visar och berättar om vilka djur och växter som finns i vattnet. Du kan till exempel se hur musslorna lever och vad alla korvar som ligger i högar på sandbotten egentligen är.

Passar även barn och ovana snorklare

Informationen på skyltarna och svårighetsgraden på leden är anpassad så att även barn och ovana snorklare ska kunna använda den. Skyltarna ligger på mellan en halv och två meters djup och leden startar på grunt vatten.

Naturpunkt Öresund

Du som glömt cyklopet hemma eller bara är mer nyfiken på livet i havet kan läsa mer på skyltarna i Naturpunkt Öresund, inne i det vita omklädningsrummet. Visste du till exempel att ett av världens äldsta djur lever där ute i sundet? Och världens längsta om man drar ut det..? Du kan läsa mer om Helsingborgs naturpunkter här.

Snorkelleden vid Råå kallbadhus

Den andra snorkelleden börjar vid en badbrygga på stranden mellan Råå kallbadhus och Råå museum (se kartan längre ned på sidan). Därifrån utgår en annorlunda tipspromenad med kluriga frågor med anknytning till Råå för alla med cyklop och snorkel. Vid nio bojar finns en skylt nere på botten med en fråga. Vid en tionde bojen hittar du facit.

Även den här leden passar också ovana snorklare, men den ligger något djupare än den vid Råå vallar.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.