Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Invandring och integration

I Helsingborg lever många människor med olika bakgrund. Vissa är födda i Sverige och andra i utlandet.

Integration handlar om att olika människor kan leva tillsammans med respekt för varandras olikheter. Det handlar om att människor med olika ursprung och bakgrund möts och om att nyanlända invandrare kommer in i samhället.

Det är inte alltid som människor med olika bakgrund möts naturligt på jobbet eller i bostadsområdena. Därför arbetar vi i kommunen med integration på olika sätt. Det handlar till exempel om olika insatser och aktiviteter där människor med olika bakgrund och kultur möts för att få kunskap om varandra.  Här kan du se mer vilka arrangemang som anordnas och hur du kan vara med.

Så här söker du bidrag för opinionsarbete

Skolelever i Helsingborg som arbetar med opinionsarbete mot rasism och främlingsfientlighet kan söka bidrag. När opinionsarbetet är klart ska en utvärdering lämnas in till arbetsmarknadsförvaltningen.

Här hittar du ansökningsformulär (pdf 106 kB).

Så här söker du bidrag för studieresa till förintelseläger

Högstadieklasser (årskurs 8 och 9) som vill resa till ett förintelseläger kan söka bidrag till resan. Efter resan ska en utvärdering av studieresan lämnas till arbetsmarknadsförvaltningen.

Här hittar du ansökningsblankett (pdf 45 kB).

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close