Varannan vatten

Fest och firande är härligt! Vi behöver njuta, umgås och ha det gott tillsammans. Alkohol kan vara en trevlig del i kalasandet, men ibland blir det mer än vad som är nyttigt.

Helsingborgarna dricker i genomsnitt för mycket alkohol och det för allt för ofta med sig problem. Socialförvaltningen driver därför kampanjen Varannan Vatten för att tipsa om ett vettigt sätt för vuxna att handskas med alkohol. Vi försöker synas vid till exempel studentbal, studentfirande och Hx-festivalen. Det handlar om att dricka smart: om du dricker alkohol, varva med alkoholfria alternativ, så mår du bättre både för stunden och dagen efter.

Kampanjen är hämtad från Visby och vänder sig till alkoholkonsumenter över 18 år. Vi hoppas att kampanjen ska kunna bidra till att minska alkoholkonsumtionen till en rimligare nivå och på så sätt få ett trevligare festande i Helsingborg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.