Hbtq-föreningar

I Helsingborgs stad finns många föreningar och organisationer som arbetar med homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera identiteter (hbtq).

Behöver du stöd, hjälp och/eller vill arbeta för lika möjligheter eller träffa likasinnade? Här är organisationerna som är aktiva.

Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne

Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne vill motverka och förebygga diskriminering genom kostnadsfri rådgivning, utbildning, projekt och evenemang. Läs mer om Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne här.

P6

P6 Helsingborg är en studentorganisation som jobbar för att öka studenters sexuella hälsa och finns på universitetet. Läs mer på P6 Facebooksida.

RFSL Helsingborg

RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Läs mer på RFSL:s Facebooksida.

Stampus studentförening Helsingborg

Stampus är en religiöst och partipolitiskt obunden studentförening som arbetar för nolltolerans mot diskriminering och exkludering. Läs mer om Stampus här.

Ungdomsmottagningen

Alla på ungdomsmottagningen har gått en hbtq-utbildning och mottagningen har en hbtq-gruppverksamhet.  Du träffar oss på Gasverksgatan 15, 5 våningen, Helsingborg. Läs mer om ungdomsmottagningen här.

Ung HBTQ/HBG

Ung HBTQ/HBG är en mötesplats för dig mellan 13 och 25 år som identifierar dig som hbtq. Läs mer på Ung HBTQ/HBG:s Facebooksida.