Prostitution och människohandel

Personer som säljer sex kan vara utsatta för våld. I Sverige är det socialtjänsten (kommunen) som har det yttersta ansvaret för att hjälpa personer som befinner sig i en utsatt situation. När det gäller misstanke om människohandel kan du kontakta en regionkoordinator.

Kontakta polisen på telefon 114 14 eller Familjefridsgruppen på telefon 042-10 32 00 mellan 09:00-16:00 på vardagar. Övrig tid, kontakta socialjouren på telefon 042-10 68 69.

Om du misstänker att någon är utsatt för människohandel

Den som utsätts för människohandel kan tvingas tigga, stjäla, langa, bli bortgift, sälja sexuella tjänster, utnyttjas i hushållsarbete eller till att begå andra brott.

I alla kommunerna i Sverige finns en regionkoordinator som kan ge stöd till den som utsätts för prostitution eller människohandel. Hitta regionkoordinatorn som är kopplad till din kommun hos Nationella samordningen mot prostitution och människohandel (NSPM). På deras webbplats kan du också läsa mer om arbetet mot människohandel.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.