Aktuellt i projektet

Utvecklingen av Drottninggatan och Järnvägsgatan startade våren 2017 och ska vara klar till sommaren 2019. Här får du information om vad som händer i projektet just nu och hur det påverkar dig som rör dig i centrala Helsingborg.

Aktuellt just nu

Busshållplatserna vid Knutpunkten öppnar 10 december

Från 10 december kan du åter kliva på och av bussen utanför Knutpunkten. Då öppnar vi busshållplatserna för Helsingborg C utanför Knutpunkten igen och stänger de tillfälliga hållplatserna vid Stadsparken den för linje 22 vid Hamntorget. Läs mer om vad vi gör från 10 december och hur det påverkar dig.

Arbetet med första etappen pågår till mitten av februari

Hela sträckan mellan Trädgårdsgatan och Stortorget skulle ha varit klar till årsskiftet 2017/2018, men är försenad. Vi arbetar mellan Möllegränden och Stortorget ytterligare några veckor efter julhelgerna. Förseningen beror bland annat på grund av att vi stött på ledningar i marken som inte finns med på ritningar, vilket komplicerat arbetet. Läs mer om var vi arbetar till och med mitten av februari.

Etapp 1: Ombyggnad mellan Trädgårdsgatan och Stortorget

I början av maj 2017 startade den första etappen i ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan.  I den etappen, som beräknas vara klar i mitten av februari 2018 arbetar vi mellan Trädgårdsgatan och Stortorget. Läs mer om hur du påverkas av den första etappen.

Andra etappen av ombyggnaden startar i januari

I början av januari 2018 startar den andra etappen av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan. Vi börjar vid Sundstorget, längs sträckan mellan Hästmöllegränden och Norra Strandgatan. Läs mer om ombyggnadens andra etapp.