Cykla i Helsingborg

Helsingborgs stad bjuder på många sevärdheter, smultronställen och utflyktsmål på cykel. Till exempel finns flera naturreservat och naturpunkter på cykelavstånd. Välkommen att uppleva mer från cykelsadeln.

På cykel genom staden

Sofiero, strandpromenaden, Pålsjö skog, Fredriksdals museer och trädgårdar, Filborna skogspark, Naturpunkt Fågelsjö, Dunkers kulturhus, Kärnan och Ramlösa brunnspark är bara några av Helsingborgs utflyktsmål du enkelt når på cykel. Många av utflyktsmålen finns utmärkta på Helsingborgs cykelkarta som du kan beställa här.

Upptäck landsbygden runt Helsingborg på cykel

Cykelfrämjandet har valt ut tre fina cykelrundor för rekreation och motion, som också finns utmärka på Helsingborgs cykelkarta. Allerumsrundan och Hjälmshultsrundan är båda ungefär 23 kilometer, medan Södra rundan är cirka 43 kilometer lång.

Rundorna går längs vägar med förhållandevis lite trafik och lämpar sig för såväl barnfamiljen, som motionscyklisten. Från sadeln kan du ta del av vår vackra skånska landsbygd och förhoppningsvis hitta flera smultronställen att utforska och återvända till.

Cykelrundor i Helsingborg och Helsingör

Med bara en kort båtresa till Helsingör erbjuds en fantastisk destination med två länder. I ett samarbete mellan Helsingborg och Helsingör har vi tagit fram fyra cykelturer i vardera land. Låt dig inspireras för en tur över sundet och utforska en ny plats eller aktivitet du inte gjort förr. På visithelsingborg.se hittar du cykelrundorna i Helsingborg och Helsingör.

Kattegattleden – den havsnära cykelleden

Sveriges första nationella cykelled, Kattegattleden, är en 37 mil lång, näst intill bilfri, cykelled med unikt havsnära läge. Den går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Kattegattleden är indelad i åtta delsträckor och under dessa sträckor hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed leden. Läs mer på kattegattleden.se.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?