Avbetalningsplan – en möjlighet att bli skuldfri 

Om du inte kan betala dina skulder kan du kontakta dina fordringsägare för att få hjälp med en avbetalningsplan. Tänk på att du måste följa den avbetalningsplan du fått, annars upphör uppgörelsen och då blir du skyldig lika mycket som tidigare.

Det är fordringsägaren, den du är skyldig pengar, som fattar beslut om du kan få en avbetalningsplan. Det beror på din nuvarande situation, hur länge du har haft dina skulder och hur stor skulden är.

Fordringsägaren kommer att vilja veta vilka skulder, inkomster och utgifter du har. Det är vanligt att de skickar ett ansökningsformulär hem till dig som du får fylla i.

Om du har skulder hos Kronofogden, ska du kontakta fordringsägaren som du är skyldig pengar om du vill ha en avbetalningsplan.

Kommer ni överens om en avbetalningsplan tar fordringsägaren tillbaka sitt krav från Kronofogden och du betalar direkt till företaget istället.

Om du vill göra avbetalningsplaner, men har skulder från flera olika fordringsägare hos Kronofogden, måste alla skulderna återkallas från Kronofogdens register. Kronofogdens utmätning kommer annars att fortsätta för de andra skulderna.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.