Betala parkering

I Helsingborg kan du betala med kort på alla de kommunala parkeringarna. Du kan också betala via en parkeringsapp på din mobiltelefon. Helsingborgs parkeringsautomater är helt digitala.

Betala med parkeringsapp

På samtliga kommunala parkeringar kan du betala via parkeringsapp på din mobiltelefon. För att kunna betala via din telefon behöver du vara registrerad hos något av de bolag staden har avtal med. Så betalar du din parkering med telefonen.

Betala med kort eller mynt

På samtliga kommunala parkeringar i Helsingborg kan du betala med kort kopplade till Visa och Mastercard och som har ett chip*. Du kan också betala med mynt på dessa parkeringar. På vissa större parkeringsplatser, där det finns flera biljettautomater, kan du dock inte betala med mynt i alla automater.

Helsingborgs biljettautomater är helt digitala. Det innebär att du som betalar med kort eller mynt inte längre behöver gå tillbaka till bilen med en pappersbiljett. Du anger istället ditt fordons registreringsnummer i parkeringsautomaten. Parkeringsvakterna ser att du betalat din parkering direkt i sina handterminaler.  Så fungerar Helsingborgs helt digitala parkeringsautomater.

De här korten kan du använda i parkeringsautomaterna

  • Mastercard
  • Visa

* Sedan 1 mars 2023 kan du bara betala med kort kopplade till Visa och Mastercard och som har ett chip i våra betalautomater. Kort med enbart magnetremsa, som till exempel bensinkort, accepteras då inte längre som betalmedel. Se mer information om vad som gäller sedan 1 mars.

Därför kostar det att parkera

I centrala Helsingborg parkerar boende, arbetspendlare, långtidsparkerare och besökare. För att få en omsättning på parkeringsplatserna och skapa möjlighet för korta ärenden har vi därför tidsbegränsning och avgifter för att skapa fler lediga platser i de mest centrala områdena. Läs mer om Helsingborgs avgiftsområden.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.