Betala parkering

I Helsingborg kan du betala med kort på alla de kommunala parkeringarna. Du kan också betala via din mobiltelefon.

Betala med telefon

På samtliga kommunala parkeringar kan du betala via din mobiltelefon. För att kunna betala via din telefon behöver du vara registrerad hos något av de bolag staden har avtal med:

Du väljer själv vilken tjänst du vill använda, alla tre fungerar på samtliga kommunala parkeringar.

Vid alla biljettautomater finns en skylt som informerar om vilken områdeskod som gäller för just det området. Har du en telefon med gps föreslår appen du valt en områdeskod för den plats där du befinner dig.

Du ställer själv in uppskattad sluttid och kan var och närsomhelst stoppa eller förlänga parkeringen med din mobiltelefon. Dessutom påminner telefonen dig om när en parkering är på väg att gå ut.

Du betalar enbart den avgift som gäller för respektive parkeringsplats. De avtal Helsingborgs stad har med de tre upphandlade leverantörerna innebär att inga extra kostnader tillkommer för den som använder tjänsten.

Betala med kort

På samtliga kommunala parkeringar i Helsingborg kan du betala med de vanligaste bank- och bensinkorten.

Betala med mynt

Du kan betala med mynt på alla kommunala parkeringar. På vissa större parkeringsplatser, där det finns flera biljettautomater, kan du dock inte betala med mynt i alla automater.

Därför kostar det att parkera

I centrala Helsingborg parkerar boende, arbetspendlare, långtidsparkerare och besökare. För att få en omsättning på parkeringsplatserna och skapa möjlighet för korta ärenden har vi därför tidsbegränsning och avgifter för att skapa fler lediga platser i de mest centrala områdena. Läs mer om Helsingborgs avgiftsområden.