Endast Visa och Mastercard i våra parkeringsautomater sedan 1 mars

Sedan 1 mars 2023 går det bara att betala med kort kopplade till Visa och Mastercard i Helsingborgs stads betalautomater för parkering. Det betyder att kort utan chip, till exempel bensinkort, inte längre accepteras som betalmedel.

Betaltjänstlagen innehåller regler som ska göra det säkrare för dig att handla både online och i butik. Reglerna medför att betalkort utan chip inte kan användas i till exempel parkeringsautomater med onlineköp, eftersom kort med enbart magnetremsa inte anses vara lika säkert som kort med chip.

De flesta privata aktörer har redan samma krav eller kommer efterhand att införa detta på sina betalautomater.

Vi rekommenderar att du använder någon av stadens upphandlade parkeringsappar i din mobiltelefon istället för betalkort, i dagsläget EasyPark och Parkster. Det gör redan ungefär 85 procent av dem som betalar sin parkering.

Både EasyPark och Parkster har särskilda lösningar för företag och organisationer som vill kunna samla alla sina parkeringstransaktioner på en och samma faktura där flera användare är kopplade till samma konto.

Det går förstås att fortsätta att betala med kort, men då måste det vara ett kort som är kopplat till Visa eller Mastercard och som har ett chip.

Mer information om hur du kan betala din parkering

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.