Så fungerar Helsingborgs digitala parkeringsautomater

Helsingborgs parkeringsautomater är nu digitala. Det innebär att du som betalar med kort eller kontant inte längre behöver gå tillbaka till bilen med en pappersbiljett. Du anger istället ditt fordons registreringsnummer i parkeringsautomaten. Parkeringsvakterna ser att du betalat din parkering direkt i sina handterminaler.

Så registrerar du din betalning

Du som vill betala för din parkering med kort eller mynt följer instruktionerna i automaten. Du använder ditt kort eller lägger i mynt, knappar in fordonets registreringsnummer på ett tangentbord i automaten och startar din parkering.

Du får alltså ingen utskriven pappersbiljett att sätta i ditt fordon utan parkeringen registreras helt digitalt. Det är viktigt att du kontrollerar att du skrivit in rätt registreringsnummer, eftersom parkeringsvakterna ser att du betalat din parkering i sina handterminaler via registreringsnumret. Om du skriver in fel registreringsnummer riskerar du att få en felparkeringsavgift.

Kontrollera pågående parkering

Du kan kontrollera din pågående parkering genom att trycka på knappen ”Kontroll” i automatens display och ange ditt registreringsnummer. Då visas hur mycket du har betalt och när din parkeringstid går ut.

Så får du kvitto på din betalning

Du kan få ett kvitto direkt via e-post om du skriver in din e-postadress när du registrerar din parkering. Här får du information om hur du gör.

De här korten kan du använda i parkeringsautomaterna

  • Mastercard
  • Visa
  • Circle K*
  • OKQ8*
  • Preem*
  • Shell*
  • St1*
  • Volvokort*

*Sedan 1 mars 2023 kan du bara betala med kort kopplade till Visa och Mastercard och som har ett chip i våra betalautomater. Kort med enbart magnetremsa, som till exempel bensinkort, accepteras då inte längre som betalmedel. Se mer information om vad som gäller efter 1 mars.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.