Laröds skola är uppdelad i flera arbetslag, från förskoleklass upp till och med årskurs 9.
Under skolår 1-3 jobbar vi mycket med att skapa en kreativ miljö för eleverna.
Under skolår 4-6 hjälper vi och uppmuntrar eleverna att bli mer och mer självgående och fokus ligger även på samarbete där eleverna får stora möjligheter att bidra med egna idéer.
Under skolår 7-9 får eleverna ta ännu mer ansvar i sitt skolarbete och vi tar sikte mot gymnasiet. Vi vill att övergången till gymnasiet ska bli så bra som möjligt och rent konkret jobbar vi med detta dels genom att kontinuerligt under dessa tre år informera om gymnasieskolornas programutbud och den framtida arbetsmarknaden samt förbereda eleverna för de kunskapskrav som kommer att ställas när man börjar gymnasiet.
Sverige är ett demokratiskt land. Alla människor i vårt samhälle får säga vad de tycker. Vår skola ska därför också vara demokratisk. Elever och de som arbetar i skolan ska tillsammans bestämma hur skolans ska fungera och hur undervisningen ska gå till.
Kan vi bestämma om precis vad som helst på vår skola? Nej, Sveriges riksdag har bestämt vilka mål vi ska arbeta mot i skolan och ramarna för skolans arbete. Allt står skrivet i skollagen, läroplanen och kursplanen och det är skolans ansvar att följa det. Inom dessa ramar har vi stora möjligheter att bestämma själva och då är det viktigt att eleverna har stort inflytande. Vi tar vara på elevernas synpunkter genom bland annat kompissamtal, klassråd, elevråd och matråd.
Alla elever har en individuell utvecklingsplan (IUP) och får skriftliga omdömen i de ämnen som de har läst. Utvecklingsplanen utgår från elevens egna förutsättningar och behov. Den ska visa vilka mål eleven ska arbeta mot och hur målen ska uppnås. Du som är förälder får ta del av omdömena när det är utvecklingssamtal. Du kan också följa ditt barns lärande i vår digitala e-tjänst. Du hittar de flesta av våra pedagogiska system och tjänster på skolportalen.helsingborg.se, där du till exempel kan anmäla frånvaro och se ditt barns schema.
Vi arbetar ständigt med att skapa trygga miljöer för eleverna. I vår likabehandlingsplan berättar vi vad vi gör för att eleverna inte ska bli kränkta eller illa behandlade. Kontakta oss om du vill ta del av planen.