Det tematiska arbetssättet får stort utrymme hos oss på Mörarps skola. Genom att flera ämnen integreras kan man belysa ett ämne eller en frågeställning utifrån olika aspekter vilket ger eleverna större möjlighet till att ta till sig undervisningen och komma ihåg det de lärt sig. Alla elever har olika inlärningsstilar. Detta bejakar vi genom att låta dem få utlopp för sin kreativitet och eget skapande i form av bild, drama, modellbyggen, musik och så vidare.
Det finns flera olika sätt för dig som elev att vara med och påverka din skola. Du kan till exempel gå med i något av våra råd. På Mörarps skola finns klassråd, matråd och elevråd.
På Mörarps skola har vi så kallade ”kom-igång veckor” under de första två veckorna på läsåret. Då ägnar vi oss åt att få ihop grupperna och ha gemensamma aktiviteter så att vi lär känna varandra. Vi har också gemensamma tema-idrottsdagar.
Alla elever har en individuell utvecklingsplan (IUP) och får skriftliga omdömen i de ämnen som de har läst. Utvecklingsplanen utgår från elevens egna förutsättningar och behov. Den ska visa vilka mål eleven ska arbeta mot och hur målen ska uppnås. Du som är förälder får ta del av omdömena när det är utvecklingssamtal. Du kan också följa ditt barns lärande i vår digitala e-tjänst. Du hittar de flesta av våra pedagogiska system och tjänster på skolportalen.helsingborg.se, där du till exempel kan anmäla frånvaro och se ditt barns schema.
Vi arbetar ständigt med att skapa trygga miljöer för våra elever. I vår plan för att främja likabehandling och motverka diskriminering och annan kränkande behandling, berättar vi vad vi gör. Kontakta oss om du vill ta del av planen.
På vår skola har vi forum där du som förälder kan vara delaktig och du är välkommen att delta i skolans vardag. Meddela mentorn ditt besök i god tid så mentorn kan förbereda sin grupp.