Bli familjehem

Det finns många barn i Helsingborg som av olika skäl inte kan bo hos sina biologiska föräldrar. Barn som lever i en otrygg vardag och saknar en vuxen att luta sig mot. Därför söker vi fler familjehem – hem som kan erbjuda trygghet, stabilitet och kärlek till ett barn eller en tonåring, för några månader eller under hela uppväxten.


Vilka barn behöver familjehem?

Barnen som placeras i familjehem är mellan 0 och 18 år, och anledningarna varierar. En del har biologiska föräldrar som lider av sjukdom och/eller missbruk, och många lever i en vardag som präglas av våld, bråk och bristande omsorg.

Vem kan bli familjehemsförälder?

Ett familjehem kan se ut på många sätt, precis som en familjehemsförälder. Du kan vara gift fyrabarnspappa eller barnlös singel, hetero eller homo, bo på landet eller i stan, i villa eller lägenhet. Det viktigaste är att du har tid och möjlighet att engagera dig i barnets uppväxt, skolgång och sociala liv samt förmågan att ge det stöd och den kärlek som krävs. För att rätt barn ska komma till rätt familj gör vi alltid en noggrann matchning där barnets speciella behov vägs mot era möjligheter och önskemål som familj.

Ansök om att bli familjehemsförälder.

Som familjehemsförälder står du aldrig ensam

Att öppna sitt hem för ett barn eller en tonåring som kommer från en otrygg miljö är både en utmaning och en fantastisk möjlighet. För att ge dig och din nya familj de bästa förutsättningarna erbjuder vi ett omfattande stöd som innehåller allt från utbildningspaket till regelbunden handledning. Det spelar ingen roll om det handlar om små eller stora frågor, enkla eller komplicerade problem – vi finns alltid här, redo att hjälpa till.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?