Har du vad som krävs för att bli familjehemsförälder?

Ett familjehem kan se ut på många sätt, precis som en familjehemsförälder. Du kan vara gift fyrabarnspappa eller barnlös singel, hetero eller homo, bo på landet eller i stan. Du kan älska fotboll och hata att baka kanelbullar. Eller tvärtom. Det är liksom inte det viktiga.

En familjehemsförälder ska ha tid och förmåga att ge ett barn eller tonåring trygghet, stabilitet och kärlek. Under några månader eller ett helt liv. Som familjehemsförälder ska du vara beredd att bli den viktigaste personen i en annan människas liv. Är du det?

Gör vårt test och se om du har det som krävs för att bli familjehemsförälder

Har du frågor eller är intresserad av att veta mer? Kontakta familjehemsenheten, mejla eller ring någon av oss. Du hittar våra e-postadresser och telefonnummer högst upp på sidan, eller längst ned om du besöker sidan i mobil.

Ansök om att bli familjehemsförälder.